https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan-24

Ceviche

Ceviche
Nationalrätten från Peru - den fräscha rätten ceviche. Här använder vi gösens slagsida (den tunna nedre delen) som annars lätt blir torr och tråkig vid tillagning. Fisken marineras snabbt i lime, chili och örter tillsammans med saftig mango. Enkelt, snitsigt och festligt gott!

Ingredienser (4 portioner)
300 g Gös, gärna slagsidan
125 g Fryst tärnad mango
3-4 Lime
1/2 Röd chili
1 Kruka koriander
Salt

Gör så här
1. Skiva köttet tunt och hacka det sedan i mindre bitar.
2. Riv ner zesten av två lime och häll juicen från 4 stycken över fisken.
3. Blanda ner finhackad och urkärnad chili och hackad koriander. Det kan vara klokt att smaka chilin innan så du vet hur stark den är.
4. Dela mangon något ytterligare och tillsätt till den marinerade fisken. Smaka av med salt och låt det stå kallt i cirka 30 minuter.
5. Lägg upp i fina glas, gärna cocktail, dekorera med en grön kvist koriander. Sedan är det bara att njuta!

Tips! Andra ingredienser du kan använda i ceviche är urkärnad hackad gurka och/eller tomat. Även paprika, salladslök och avokado är gott. Riv i lite vitlök för extra sting. Lime kan kompletteras eller bytas ut mot citron.

Få våra vintips och recept till din inkorg

Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.
Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.

 

E-postadress*

Mobilnummer

  • Klicka för att dela på facebook
  • Klicka för att dela på twitter
  • Klicka för att dela på pinterest

Fler recept

Ostron mignonette

Ostron mignonette

Så här serverar du ostron på Klassiskt franskt vis, med tillbehöret mignonette. Dessutom ..
Klassisk fiskgratäng med räk- och dillsås samt västerbottensost

Klassisk fiskgratäng med räk- och dillsås sam..

En klassisk fiskgratäng med pommes duchesse, räk- och dillsås samt toppad med västerbotte..
Grillade lammkotletter med bräserad potatis och rostad vitlök

Grillade lammkotletter med bräserad potatis o..

Smarrig och rustik rätt som med till exempel en bönsallad eller semitorkade tomater gör h..
Musselpasta

Musselpasta

Som den italienska klassikern Vongole men med blåmusslor. Tricket för att kunna äta rätte..
Löksoppa

Löksoppa

Varmt, billigt, klassiskt, enkelt, rustikt. Kärt barn har många namn, gott är det i alla ..
Kycklingben med körsbärstomater, grillad hjärtsallad, brynt smör och parmesan

Kycklingben med körsbärstomater, grillad hjär..

Ett enkelt recept där kycklingen och tomatsåsen sköter sig själv i ugnen. Varm och frasig..
Amatriciana

Amatriciana

En av de godaste italienska klassikerna där balansen mellan de få ingredienserna är super..
Lyxiga gratinerade Ostron – ”Rockefeller” light

Lyxiga gratinerade Ostron – ”Rock..

Fiskkungen Thomas Kristenson fixar lyxiga gratinerade Ostron - "Rockefeller" light. Lätt ..
Paella med kyckling och räkor

Paella med kyckling och räkor

En klassisk spansk paella som blir så färgrik och inbjudande tack vare saffran och allt a..
Oxfilépizza

Oxfilépizza

Pizza med härligt mör oxfilé och tre sorters lökar, dessutom så kör vi inte bara mozzarel..
Köttfärssås Hawaii

Köttfärssås Hawaii

Klassisk köttfärssås och spaghetti är något som i stort sett alla tycker om i våra hem. H..
Rostad pumpapasta med gremolata

Rostad pumpapasta med gremolata

Smarrig pumpapasta! Pumpan får en rostad ton i ugnen, som kompletteras med en fräsch och ..
Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.