Laxfyllda rödtungsrullader med vitvinssås

Ingredienser (4 portioner)
4 rödtungafiléer á ca 100 g
300 g lax, gärna som du tagit tillvara från filead fisk
1/2 dl potatismjöl
1/2 dl grädde
1 kruka dill
1 citron
2 schalottenlökar, hackade
25 g smör
1 grönsaks- eller fiskbuljongtärning
2 dl vitt vin
3 dl grädde
2 tsk majsstärkelse
Salt och peppar
Gör så här
1. Sätt ugnen på 150 grader. Hacka laxköttet fint och blanda ner en tsk citronsaft, 1/2 tsk salt, grädde, potatismjöl och dill i lagom mängd. Alternativt gör du en helt slät smet i matberedare.
2. Salta rödtungsfiléerna och droppa över lite citron.
3. Gör 4 bollar av laxfärsen, lägg en på vardera filé och rulla ihop. Vill du ha lite mindre rullader kan du dela dem längs med "sömmen" på filén.
4. Ställ dem i en ugnssäker form med vatten som täcker cirka halva vägen upp när alla rulladerna står där i. Låt gå i ugnen cirka en kvart.
5. Sås: Fräs löken glansig i smör utan att den tar färg. Tillsätt buljongtärning och vin. Låt reducera ner till knappt hälften innan du häller i grädden. Låt koka i 10 minuter.
6. Sila av eller mixa med stavmixer för en slät sås. Red av med majsstärkelse som du rört ut med lite vatten. Smaka av med salt och lite nymalen vitpeppar.
7. Servera med god potatis och njut!
Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.
Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.
Fler recept

Ostron mignonette

Klassisk fiskgratäng med räk- och dillsås sam..

Grillade lammkotletter med bräserad potatis o..

Musselpasta

Löksoppa

Kycklingben med körsbärstomater, grillad hjär..

Amatriciana

Lyxiga gratinerade Ostron – ”Rock..

Paella med kyckling och räkor

Oxfilépizza

Köttfärssås Hawaii

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.