https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan-24

Laxfyllda rödtungsrullader med vitvinssås

Laxfyllda rödtungsrullader med vitvinssås
Receptet är tillagat av vår återkommande gäst Thomas Kristenson. Lätt och otroligt smarrigt, rödtunga omsluter laxfärs, serveras med vitvinssås. Se filmen med Laxfyllda rödtungsrullader med vitvinssås här - där Thomas ger tips hur du dels tar till vara på laxkött som annars kastas helt i onödan, samt visar hur du filear rödtunga på bästa sätt.

Ingredienser (4 portioner)
4 rödtungafiléer á ca 100 g
300 g lax, gärna som du tagit tillvara från filead fisk
1/2 dl potatismjöl
1/2 dl grädde
1 kruka dill
1 citron
2 schalottenlökar, hackade
25 g smör
1 grönsaks- eller fiskbuljongtärning
2 dl vitt vin
3 dl grädde
2 tsk majsstärkelse
Salt och peppar

Gör så här
1. Sätt ugnen på 150 grader. Hacka laxköttet fint och blanda ner en tsk citronsaft, 1/2 tsk salt, grädde, potatismjöl och dill i lagom mängd. Alternativt gör du en helt slät smet i matberedare.
2. Salta rödtungsfiléerna och droppa över lite citron.
3. Gör 4 bollar av laxfärsen, lägg en på vardera filé och rulla ihop. Vill du ha lite mindre rullader kan du dela dem längs med "sömmen" på filén.
4. Ställ dem i en ugnssäker form med vatten som täcker cirka halva vägen upp när alla rulladerna står där i. Låt gå i ugnen cirka en kvart.
5. Sås: Fräs löken glansig i smör utan att den tar färg. Tillsätt buljongtärning och vin. Låt reducera ner till knappt hälften innan du häller i grädden. Låt koka i 10 minuter.
6. Sila av eller mixa med stavmixer för en slät sås. Red av med majsstärkelse som du rört ut med lite vatten. Smaka av med salt och lite nymalen vitpeppar.
7. Servera med god potatis och njut!

Få våra vintips och recept till din inkorg

Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.
Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.

 

E-postadress*

Mobilnummer

  • Klicka för att dela på facebook
  • Klicka för att dela på twitter
  • Klicka för att dela på pinterest

Fler recept

Ostron mignonette

Ostron mignonette

Så här serverar du ostron på Klassiskt franskt vis, med tillbehöret mignonette. Dessutom ..
Klassisk fiskgratäng med räk- och dillsås samt västerbottensost

Klassisk fiskgratäng med räk- och dillsås sam..

En klassisk fiskgratäng med pommes duchesse, räk- och dillsås samt toppad med västerbotte..
Grillade lammkotletter med bräserad potatis och rostad vitlök

Grillade lammkotletter med bräserad potatis o..

Smarrig och rustik rätt som med till exempel en bönsallad eller semitorkade tomater gör h..
Musselpasta

Musselpasta

Som den italienska klassikern Vongole men med blåmusslor. Tricket för att kunna äta rätte..
Löksoppa

Löksoppa

Varmt, billigt, klassiskt, enkelt, rustikt. Kärt barn har många namn, gott är det i alla ..
Kycklingben med körsbärstomater, grillad hjärtsallad, brynt smör och parmesan

Kycklingben med körsbärstomater, grillad hjär..

Ett enkelt recept där kycklingen och tomatsåsen sköter sig själv i ugnen. Varm och frasig..
Amatriciana

Amatriciana

En av de godaste italienska klassikerna där balansen mellan de få ingredienserna är super..
Ceviche

Ceviche

Nationalrätten från Peru - den fräscha rätten ceviche. Här använder vi gösens slagsida (d..
Lyxiga gratinerade Ostron – ”Rockefeller” light

Lyxiga gratinerade Ostron – ”Rock..

Fiskkungen Thomas Kristenson fixar lyxiga gratinerade Ostron - "Rockefeller" light. Lätt ..
Paella med kyckling och räkor

Paella med kyckling och räkor

En klassisk spansk paella som blir så färgrik och inbjudande tack vare saffran och allt a..
Oxfilépizza

Oxfilépizza

Pizza med härligt mör oxfilé och tre sorters lökar, dessutom så kör vi inte bara mozzarel..
Köttfärssås Hawaii

Köttfärssås Hawaii

Klassisk köttfärssås och spaghetti är något som i stort sett alla tycker om i våra hem. H..
Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.