https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan-24

Arancini - risottobollar med saffransmajonnäs och syrad lök

Arancini - risottobollar med saffransmajonnäs och syrad lök
Arancini, en italiensk klassiker! Fritade risbollar som fylls med t.ex kött, svamp, skinka eller som i det här fallet ost. Här finns även en video när Alexandra Zazzi lagar Arancini.

Ingredienser (5-6 portioner)
Ger ca 10-12 bollar (1 boll per portion som aptitretare, 2 bollar som förrätt)
Saffransrisotto (se recept)
40-50 g taleggio (delas i 3 g kuber)
1-2 dl osötat ströbröd
3 msk vetemjöl
4 msk vatten

Saffransmajonnäs
1 dl egengjord majonnäs eller färdig majonnäs av bra kvalité
Saffran för färg och smak, efter eget tycke

Syrad lök
1 liten rödlök

Ättikslag
Rör ihop 0,5 dl socker i 0,25 dl ättika (12%) och 1 dl vatten

Gör så här
1. Gör en saffransrisotto enligt recept.
2. Förbered taleggioosten genom att skära i små kuber i tärningsstorlek.
3. Förbered saffransmajonnäs genom att smaksätta egenslagen majonnäs med saffran
4. Förbered löken genom att skala, skära i tunna ringar och sedan lägga i ättikslagen. Låt ligga minst 30 minuter innan servering. Det som blir över av löken går utmärkt att spara i kylskåp.
5. Dags för bollarna! Rulla risbollar med en bit taleggio i mitten. Storlek per boll 25-30 g risotto + taleggio. Var noga med att osten hamnar i mitten och har ris runt hela sig.
6. Blanda vetemjöl med vatten till en smet (konsistens som filmjölk), rulla först risbollen i smeten och sedan i ströbröd.
7. Vid servering stek bollarna några i taget i het matolja i kastrull eller fritös tills mörkt gyllene. Lyft upp och låt rinna av och låt svalna någon minut på hushållspapper innan servering.
8. Lägg en klick majonnäs på tallriken, lägg bollen där och lägg syrad lök på toppen.

Servera och njut!

Få våra vintips och recept till din inkorg

Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.
Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.

 

E-postadress*

Mobilnummer

  • Klicka för att dela på facebook
  • Klicka för att dela på twitter
  • Klicka för att dela på pinterest

Fler recept

Ostron mignonette

Ostron mignonette

Så här serverar du ostron på Klassiskt franskt vis, med tillbehöret mignonette. Dessutom ..
Klassisk fiskgratäng med räk- och dillsås samt västerbottensost

Klassisk fiskgratäng med räk- och dillsås sam..

En klassisk fiskgratäng med pommes duchesse, räk- och dillsås samt toppad med västerbotte..
Grillade lammkotletter med bräserad potatis och rostad vitlök

Grillade lammkotletter med bräserad potatis o..

Smarrig och rustik rätt som med till exempel en bönsallad eller semitorkade tomater gör h..
Musselpasta

Musselpasta

Som den italienska klassikern Vongole men med blåmusslor. Tricket för att kunna äta rätte..
Löksoppa

Löksoppa

Varmt, billigt, klassiskt, enkelt, rustikt. Kärt barn har många namn, gott är det i alla ..
Kycklingben med körsbärstomater, grillad hjärtsallad, brynt smör och parmesan

Kycklingben med körsbärstomater, grillad hjär..

Ett enkelt recept där kycklingen och tomatsåsen sköter sig själv i ugnen. Varm och frasig..
Amatriciana

Amatriciana

En av de godaste italienska klassikerna där balansen mellan de få ingredienserna är super..
Ceviche

Ceviche

Nationalrätten från Peru - den fräscha rätten ceviche. Här använder vi gösens slagsida (d..
Lyxiga gratinerade Ostron – ”Rockefeller” light

Lyxiga gratinerade Ostron – ”Rock..

Fiskkungen Thomas Kristenson fixar lyxiga gratinerade Ostron - "Rockefeller" light. Lätt ..
Paella med kyckling och räkor

Paella med kyckling och räkor

En klassisk spansk paella som blir så färgrik och inbjudande tack vare saffran och allt a..
Oxfilépizza

Oxfilépizza

Pizza med härligt mör oxfilé och tre sorters lökar, dessutom så kör vi inte bara mozzarel..
Köttfärssås Hawaii

Köttfärssås Hawaii

Klassisk köttfärssås och spaghetti är något som i stort sett alla tycker om i våra hem. H..
Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.