Cordon Bleu med rödkålssallad

Ingredienser (4 portioner)
500 g Fläskkotletter eller skinkschnitzlar
Dijonsenap
Salt
Peppar
80 g Ost (gärna grevé eller präst som är fylliga och har bra smältegenskaper)
35 g Påläggsskinka
1 dl Vetemjöl
2 Ägg
3 dl Ströbröd/panko
Smör och olja till stekning
Rödkålssallad
300 g Rödkål
1-2 Morötter
1 Lime, juice
1 dl Majonnäs
1 krm Chilipeppar
Peppar
Salt
Gör så här
1. Banka ut så du får lite drygt 0,5 cm tjocklek på köttet. Tjocka kotletter kan du skära itu på mitten först, spar en del på ena sidan och vik upp, en så kallad fjärilskotlett. Fördelen är att den blir lättare att banka ut och sidorna blir lika stora och täcker således innehållet väldigt bra.
2. Stryk ut cirka 1 tesked dijonsenap på varje bit kött. Lägg på skinka och ost och vik ihop.
3. Vispa upp ägg med några nypor salt och en skvätt vatten. Lägg upp mjöl och blanda med lite nymalen peppar. Vänd sedan köttet först i mjöl, sedan ägg och slutligen ströbröd. Stek sedan gyllene och knapriga generöst i olja och smör, ungefär 4-5 minuter på varje sida. Du kan börja att steka på hög värme men sänka sedan ganska omgående till medelvärme så de inte bränns.
4. Servera härligheterna med rödkålssalladen samt gärna en grönsallad eller ugnsrostad broccoli. Rostad potatis eller en gratäng är ju givetvis inte heller dumt!
Rödkålssallad
Strimla rödkål tunt, perfekt att använda en mandolin. Riv eller strimla skalad morot och blanda med rödkålen, limesaft, chilipulver och majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Blir bara bättre om den får stå någon timme före servering.
Tips!
• Schnitzlar kan du använda två till en portion genom att lägga den ena på den andra med fyllning i mitten.
• Har du panko som du skulle vilja ha lite finare så kan du kör den snabbt i en matberedare.
• Tips på andra svenska ostar som du kan använda är herrgård eller svecia. Västerbotten kan användas om den kombineras med en annan ost med bra smältegenskaper. Vill du vara kontinental så fungerar ju emmentaler, comté eller gruyère.
Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.
Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.
Fler recept
Currydoftande blomkålspaj
Risotto med högrev och gremolata
Helstekt rostasfilé med bearnaise och säsonge..
Spaghettiklassiker med grönkål
Fetaost- och broccolipaj
Quesadillas med svamp och svartkål
Broccolisoppa med räkor
Pizza med salame napoli
Pintxos med chiliräkor och omelett
Trattkantarellpizza
Dragon- & tomatgratinerad gnocchi
Friterad kyckling med rödkålsallad
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.


