Webb-TV
Pasta al pesto e gamberetti
Vi gästas av expertkommentatorn Roberto Vacchi som lagar Pasta al pesto e gamberetti (Pasta med pesto och räkor). Carina har till denna rätt valt en fatlagrad Chardonnay från Kalifornien, USA.
Ingredienser (2-4 personer)
350-400g Oskalade räkor
400g Linguine
Olivolja
1 st Vitlöksklyfta
Pesto
1 dl Riven Parmesan
1 dl Riven Pecorino
2 msk Pinjenötter
En kruka Basilika
1-2 msk Olivolja
1 st Vitlöksklyfta
Salt
Gör så här
1. Skala räkorna.
2. Pesto: Mortla en vitlöksklyfta och salt. Tillsätt och mortla basilikan följt av pinjenötter, parmesan och pecorino. Avsluta med att hälla i lite olivolja åt gången och rör runt.
3. Koka pastan någon minut kortare än anvisning. Under tiden steker du räkorna lätt i olivolja som du gnidit runt en vitlöksklyfta i. Spara några dl av pastavattnet när du häller av det. Flytta över pastan till stekpannan och häll över pastavattnet. Rör runt och låt pastan koka klart. Blanda sedan i peston och servera!
Smaklig måltid!
Medverkande produkter
Prenumerera
Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.
Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.
Fler klipp

Vin & Mat: Tortelloni med Alexandra Zazz..

Vin & Mat med Rongedal

Spaghetti och köttfärssås med kurdiska smaker..

Entrecôte, serranochips, pimientos de padrón ..

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.