Parmesanchips / parmesanflarn

Ingredienser
Parmigiano-Reggiano
Recept med parmesanchips:
Lyxig creme-ninon
Zazzis gingravade tartare
Sallad med gulbetor
Gör så här
1. Riv parmesanost och gör rundlar eller större stycke på ett bakplåtspapper. Kör dem på 200 grader i ungefär 5 minuter, tills osten smält ut och blivit gyllene.
2. Ta ut dem och förvara dem i en lufttät burk. Det går även att forma dem som skålar genom att lägga dem över upp och nedvända glas medans de är varma.
Tips! Variera chipsen med någon ört. Till exempel kan du strö över repad eller finhackad timjan och nymalen svartpeppar.
Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.
Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.
Fler recept

Dragon- & tomatgratinerad gnocchi

Friterad kyckling med rödkålsallad

Hemgjord dragonvinäger – boosta din egn..

Revbensspjäll med nudelsallad och grillad maj..

Brynt smör- & salviapasta med salsiccia

Friterad minimozzarella med pestomajonnäs

Pangrattato – fattigmansparmesan

Capunti med fläskkarré

Fläskkarréskivor östa med vitlökssmör

Stekt fläsk med löksås

Semitorkade tomater

Pinsa med kantarell och coppa di parma

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.