Stekt fläsk med löksås

*Bygger helt och hållet på självupplevda noteringar enligt undertecknad
Ingredienser (4 portioner)
750 g Rimmat sidfläsk utan svål
3 Gula lökar
3 dl Mjölk
2.5 dl Grädde
1 Buljongtärning, kött
2 msk Vetemjöl
2 msk Smör
1 tsk Kinesisk soja
Vitpeppar
Olja
Salt
Persilja
Eventuellt Muskot
Kokt potatis till servering
Gör så här
1. Stek fläsket i olja tills det blir så där härligt krispigt. Gör du till många så går det bra att steka i ugnen, helt eller bara delvis för att sedan avsluta i stekpannan.
2. Skala och strimla löken och svetta den mjuk i smör. Låt det ta tid så att den inte är rå när du fortsätter.
3. Tillsätt mjölet och blanda runt med löken. Rör ner lite mjölk och grädde i taget medans du rör. Smula i köttbuljongen. Låt den småbubbla 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Riv gärna ner lite muskot, då det passar jättebra och ger den där sista touchen över denna redan så goda sås. Vid behov så späder du såsen med mer mjölk.
4. Servera med kokt potatis och lite hackad persilja så har du en helt oemotståndlig klassiker.
Tips! Några klyftor av rostad vitlök ger extra mustig smak till såsen.
Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.
Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.
Fler recept

Hemgjord dragonvinäger – boosta din egn..

Revbensspjäll med nudelsallad och grillad maj..

Brynt smör- & salviapasta med salsiccia

Friterad minimozzarella med pestomajonnäs

Pangrattato – fattigmansparmesan

Capunti med fläskkarré

Fläskkarréskivor östa med vitlökssmör

Semitorkade tomater

Pinsa med kantarell och coppa di parma

Frasig smördeg med bacon

Smördegspinnar

Srirachamajonnäs

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.