https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan-24

Webb-TV

Vin & Mat: Mellospecial med Rongedal

Vi gästas av bröderna Rongedal som bjuder på härlig stämning och fixar till lite plockmat som passar utmärkt för en helkväll i soffan! Till plockmaten har vi två olika prosecco, en vanlig och en rosé.

 

Plock 1: Crostini med päron och valnötter i honung

 

Ingredienser
20 st Crostini
2 dl Valnötter
3 msk honung
1/2 tsk grovhackad färsk rosmarin
1 tsk flingsalt
2 st Päron
150g färskost naturell

 

Gör så här
1. Rosta valnötter i en torr panna. Rör ner honungen så den smälter. Dra av pannan och tillsätt rosmarin och flingsalt. Snåla inte!
2. Riv 1 päron och blanda med färskosten. Dela 1 päron på längden och skiva tunt.
3. Lägg en skiva päron på crostini, en rejäl klick röra och toppa med valnötterna.

 

 

Plock 2: Gurkrulle med pepparrotskräm och räka

 

Ingredienser
1 gurka
200 g pepparotskräm
16 räkor, gärna färska
16 st cocktailpinnar/tandpetare
Färsk gräslök

 

Gör så här
1. Skivan gurkan på längden, skippa den första som bara är skal. Vänd på gurkan när du kommer till kärnhuset. Lägg skivorna på hushållspapper.
2. Skala räkorna.
3. Halvera gurkskivorna.
4. Klicka på pepparrotskrämen på gurkan, rulla ihop och fäst med cocktailpinne.
5. Stoppa ner i räkan i rullen. Garnera med gräslök.

 

 

Plock 3: Gazpacho i glas

 

Ingredienser
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
3/4 gurka
1 grön och 1 röd paprika.
800g hela tomater på burk
1 dl olivolja
3 msk vinäger
Salt och svartpeppar

 

Gör så här
1. Skala och grovhacka lök och vitlök. Skär gurkan i mindre bitar. Finhacka paprikorna, spar lite till garneringen.
2. Mixa lök, vitlök, gurka, paprika med tomater, olivolja och vinäger till en slät soppa.
3. Smaka av med salt och svartpeppar.
4. Häll upp i glas. Garnera med finhackad paprika.

 

Smaklig måltid!

 

Medverkande produkter

Prenumerera

Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.

Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.

 

E-postadress*

Mobilnummer

  • Klicka för att dela på facebook
  • Klicka för att dela på twitter
  • Klicka för att dela på pinterest

Fler klipp

Ceviche

Ceviche

Fiskkungen Thomas Kristenson gör Perus nationalrätt, Ceviche. Här använder vi gösens slag..
Lyxiga gratinerade Ostron – ”Rockefeller” light

Lyxiga gratinerade Ostron – ”Rock..

Fiskkungen Thomas Kristenson fixar lyxiga gratinerade Ostron - "Rockefeller" light. Lätt ..
Arancini – risottobollar med saffransmajonnäs och syrad lök

Arancini – risottobollar med saffransma..

Vi gästas av Alexandra Zazzi som lagar arancini - risottobollar med saffransmajonnäs och ..
Saffransrisotto, Risotto Milanese

Saffransrisotto, Risotto Milanese

Vi gästas av Alexandra Zazzi som lagar saffransrisotto, Risotto Milanese. En klassisk ita..
Linguine all’Aragosta – Hummerpasta toppad med forellrom

Linguine all’Aragosta – Hummerpasta top..

Vi gästas av Alexandra Zazzi som lagar linguine all’Aragosta, hummerpasta toppad med fore..
Zucchinicarpaccio

Zucchinicarpaccio

Vi gästas av Alexandra Zazzi som gör en zucchinicarpaccio, härligt god och fräsch. Dessut..
Öppna ostron med Thomas Kristenson!

Öppna ostron med Thomas Kristenson!

Vi har fiskkungen Thomas Kristenson på besök som visar hur man enklast öppnar ett ostron ..
Tartare på gingravad ryggbiff med syrade grönsaker

Tartare på gingravad ryggbiff med syrade grön..

Vi gästas av Alexandra Zazzi som lagar Tartare på gingravad ryggbiff med syrade grönsaker..
Laxfyllda rödtungsrullader med vitvinssås

Laxfyllda rödtungsrullader med vitvinssås

Vi har fiskkungen Thomas Kristenson på besök som lagar laxfyllda rödtungsrullader med vit..
Agnolotti alla salsa di noci – fylld pasta med valnötssås

Agnolotti alla salsa di noci – fylld pa..

Vi gästas av Alexandra Zazzi som lagar Agnolotti alla salsa di noci, en typisk rätt från ..
Lax med fiskkungen Thomas Kristenson

Lax med fiskkungen Thomas Kristenson

Vi har fiskkungen Thomas Kristenson på besök som lagar en enkel och supergod rätt med lax..
Alexandra Zazzi och Jonas Larsson pratar om So Zazzi

Alexandra Zazzi och Jonas Larsson pratar om S..

Vi träffade kocken Alexandra Zazzi och Jonas Larsson på Tevsjö Kvarn & Destilleri. De pra..
Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.