Webb-TV
Vin & Mat: Mellospecial med Rongedal
Vi gästas av bröderna Rongedal som bjuder på härlig stämning och fixar till lite plockmat som passar utmärkt för en helkväll i soffan! Till plockmaten har vi två olika prosecco, en vanlig och en rosé.
Plock 1: Crostini med päron och valnötter i honung
Ingredienser
20 st Crostini
2 dl Valnötter
3 msk honung
1/2 tsk grovhackad färsk rosmarin
1 tsk flingsalt
2 st Päron
150g färskost naturell
Gör så här
1. Rosta valnötter i en torr panna. Rör ner honungen så den smälter. Dra av pannan och tillsätt rosmarin och flingsalt. Snåla inte!
2. Riv 1 päron och blanda med färskosten. Dela 1 päron på längden och skiva tunt.
3. Lägg en skiva päron på crostini, en rejäl klick röra och toppa med valnötterna.
Plock 2: Gurkrulle med pepparrotskräm och räka
Ingredienser
1 gurka
200 g pepparotskräm
16 räkor, gärna färska
16 st cocktailpinnar/tandpetare
Färsk gräslök
Gör så här
1. Skivan gurkan på längden, skippa den första som bara är skal. Vänd på gurkan när du kommer till kärnhuset. Lägg skivorna på hushållspapper.
2. Skala räkorna.
3. Halvera gurkskivorna.
4. Klicka på pepparrotskrämen på gurkan, rulla ihop och fäst med cocktailpinne.
5. Stoppa ner i räkan i rullen. Garnera med gräslök.
Plock 3: Gazpacho i glas
Ingredienser
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
3/4 gurka
1 grön och 1 röd paprika.
800g hela tomater på burk
1 dl olivolja
3 msk vinäger
Salt och svartpeppar
Gör så här
1. Skala och grovhacka lök och vitlök. Skär gurkan i mindre bitar. Finhacka paprikorna, spar lite till garneringen.
2. Mixa lök, vitlök, gurka, paprika med tomater, olivolja och vinäger till en slät soppa.
3. Smaka av med salt och svartpeppar.
4. Häll upp i glas. Garnera med finhackad paprika.
Smaklig måltid!
Medverkande produkter
Prenumerera
Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.
Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.
Fler klipp

Lyxiga gratinerade Ostron – ”Rock..

Arancini – risottobollar med saffransma..

Saffransrisotto, Risotto Milanese

Linguine all’Aragosta – Hummerpasta top..

Zucchinicarpaccio

Öppna ostron med Thomas Kristenson!

Tartare på gingravad ryggbiff med syrade grön..

Laxfyllda rödtungsrullader med vitvinssås

Agnolotti alla salsa di noci – fylld pa..

Lax med fiskkungen Thomas Kristenson

Alexandra Zazzi och Jonas Larsson pratar om S..

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.