https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Webb-TV

Vin & Mat: Mellospecial med Rongedal

Vi gästas av bröderna Rongedal som bjuder på härlig stämning och fixar till lite plockmat som passar utmärkt för en helkväll i soffan! Till plockmaten har vi två olika prosecco, en vanlig och en rosé.

 

Plock 1: Crostini med päron och valnötter i honung

 

Ingredienser
20 st Crostini
2 dl Valnötter
3 msk honung
1/2 tsk grovhackad färsk rosmarin
1 tsk flingsalt
2 st Päron
150g färskost naturell

 

Gör så här
1. Rosta valnötter i en torr panna. Rör ner honungen så den smälter. Dra av pannan och tillsätt rosmarin och flingsalt. Snåla inte!
2. Riv 1 päron och blanda med färskosten. Dela 1 päron på längden och skiva tunt.
3. Lägg en skiva päron på crostini, en rejäl klick röra och toppa med valnötterna.

 

 

Plock 2: Gurkrulle med pepparrotskräm och räka

 

Ingredienser
1 gurka
200 g pepparotskräm
16 räkor, gärna färska
16 st cocktailpinnar/tandpetare
Färsk gräslök

 

Gör så här
1. Skivan gurkan på längden, skippa den första som bara är skal. Vänd på gurkan när du kommer till kärnhuset. Lägg skivorna på hushållspapper.
2. Skala räkorna.
3. Halvera gurkskivorna.
4. Klicka på pepparrotskrämen på gurkan, rulla ihop och fäst med cocktailpinne.
5. Stoppa ner i räkan i rullen. Garnera med gräslök.

 

 

Plock 3: Gazpacho i glas

 

Ingredienser
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
3/4 gurka
1 grön och 1 röd paprika.
800g hela tomater på burk
1 dl olivolja
3 msk vinäger
Salt och svartpeppar

 

Gör så här
1. Skala och grovhacka lök och vitlök. Skär gurkan i mindre bitar. Finhacka paprikorna, spar lite till garneringen.
2. Mixa lök, vitlök, gurka, paprika med tomater, olivolja och vinäger till en slät soppa.
3. Smaka av med salt och svartpeppar.
4. Häll upp i glas. Garnera med finhackad paprika.

 

Smaklig måltid!

 

Medverkande produkter

Prenumerera

Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.

Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.

 

E-postadress*

Mobilnummer

  • Klicka för att dela på facebook
  • Klicka för att dela på twitter
  • Klicka för att dela på pinterest

Fler klipp

Miss Li på besök!

Miss Li på besök!

Vi har träffat Miss Li (Linda Karlsson) som pratar med Carina om sin livsresa, hundarna o..
Clover Club

Clover Club

Elin gör en Clover Club, en klassisk cocktail med frisk hallonsmak.   Så här g..
Jungle Bird

Jungle Bird

Elin gör en Jungle Bird, en fruktig och smakrik cocktail.   Recept Jungle Bird..
Kaffe Gin & Tonic

Kaffe Gin & Tonic

Har du provat en G&T med kaffe? Elin gör en Gin & Tonic med en twist.   Recept..
Vanilj i vin?

Vanilj i vin?

Vanilj i vin? Carina berättar hur det kommer sig att man kan känna vaniljtoner i vin.
Sur lie, vad betyder det?

Sur lie, vad betyder det?

Sur lie, vad betyder det? Carina förklarar.
Skumbanan i vin?

Skumbanan i vin?

Skumbanan i vin? Jodå, Carina förklarar hur det kommer sig att man kan känna doften av sk..
Hö och läder i vin?

Hö och läder i vin?

Carina förklarar hur det kommer sig att man kan känna aromen av hö och läder i vin.
Nötter i vin?

Nötter i vin?

Carina förklarar hur det kommer sig att man kan känna aromen av nötter i vin.
Piggvar med fiskkungen Thomas Kristenson

Piggvar med fiskkungen Thomas Kristenson

Vi gästas av Thomas Kristenson som filéar upp en piggvar och serverar den tillsammans med..
Smörkola i vin?

Smörkola i vin?

Carina förklarar hur det kommer sig att man kan känna aromen av smörkola i vin.
Smaka på Italien, Sicilien – Avsnitt 3. Ruiner, vin & terroir på den sicilianska västkusten

Smaka på Italien, Sicilien – Avsnitt 3...

Smaka på Italien med Carina Mian!   Sicilien, avsnitt 3. Ruiner, vin & terroir..
Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.