Tartare på gingravad ryggbiff med syrade grönsaker

Ingredienser (4 portioner)
200 g putsad ryggbiff
1-2 msk god gin
1 msk salt
150g Parmesanost
1 dl Smetana
Tryffelolja
Syrade grönsaker
Blanda 1-2-3 lag genom att röra ihop ingredienserna.
0,5 dl ättikssprit 12%
1 dl socker
1,5 dl vatten
Grönsaker att syra (t.ex):
Rädisor
Cocktailtomater
Gurka
Rödlök
Toppa med dill eller annan ört
Gör så här
1. 36-48 timmar innan. Lägg salt, gin och ryggbiffen i en plastpåse, massera in kryddorna ordentligt. Låt gravas i kylskåp i minst 36 timmar, vänd och massera in saltet och spriten 4-6 gånger under tiden.
2. Riv parmesanosten och gör rundlar på ett bakplåtspapper. Ställ in i ugnen ca 7-8 minuter i 200 grader, tills osten blir gyllenbrun.
3. Dela tomaterna i klyftor. Med hjälp av en mandolin, skiva grönsakerna tunt. Hacka köttet fint, lägg i en skål och smaksätt med olivolja och nymalen svartpeppar. Smaka av med salt om det behövs.
4. Blanda smetana med några droppar tryffelolja, salt och peppar efter tycke och smak.
Vid servering, tag en utstickare i valfri storlek och forma till en tartare.
Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.
Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.
Fler recept
Broccolisoppa med räkor
Pizza med salame napoli
Pintxos med chiliräkor och omelett
Trattkantarellpizza
Dragon- & tomatgratinerad gnocchi
Friterad kyckling med rödkålsallad
Hemgjord dragonvinäger – boosta din egn..
Revbensspjäll med nudelsallad och grillad maj..
Brynt smör- & salviapasta med salsiccia
Friterad minimozzarella med pestomajonnäs
Pangrattato – fattigmansparmesan
Capunti med fläskkarré
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.


