Broccolisoppa med räkor

Ingredienser (4 portioner)
1 Gul lök
1 Vitlöksklyfta
300 g Potatis
450 g Broccoli
10 dl Grönsaksbuljong (vatten och grönsaksbuljongtärning)
1,5 dl Grädde
Salt
Peppar
Olja eller smör
Topping
Räkor
Bröd
Eventuellt Chilisalt
Gör så här
1. Fräs försiktigt hackad gul lök glansig i olja eller smör. Riv ner vitlöksklyftan, tillsätt tärnad potatis och buljong och låt det koka i 10 minuter. Lägg i broccolin, buketter och tärnad stam, låt koka ytterligare i cirka 5 minuter så de är mjuka.
2. Mixa slät med mixerstav eller blender. Koka upp en gång till tillsammans med grädden och smaka av med salt och peppar.
3. Häll upp i skålar och toppa med räkor och gärna lite chilisalt om du har. Njut med vinet och ett gott bröd!
Tips! Perfekt året runt om du använder fryst broccoli. Tina upp dem först och koka så kort tid som möjligt för bästa färg på soppan.
Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.
Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.
Fler recept
Currydoftande blomkålspaj
Risotto med högrev och gremolata
Helstekt rostasfilé med bearnaise och säsonge..
Spaghettiklassiker med grönkål
Fetaost- och broccolipaj
Quesadillas med svamp och svartkål
Cordon Bleu med rödkålssallad
Pizza med salame napoli
Pintxos med chiliräkor och omelett
Trattkantarellpizza
Dragon- & tomatgratinerad gnocchi
Friterad kyckling med rödkålsallad
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.


