Pizza med salame napoli

Ingredienser
Receptet avser 1 pizza.
Färdig pizzadeg eller se här för recept på egen pizzadeg
Skalade tomater på burk, san marzano eller liknande/färdig pizzasås
80 g Mozzarella, avrunnen i bitar
Salame Napoli
Svartpeppar
Olivolja
Gör så här
Se mängderna som ungefärliga, allt beror på dina preferenser och sådana saker som hur stor pizzarundel du gör, hur höga grader du kan använda osv.
1. Förvärm ugnen med pizzastål, pizzasten eller en vanlig plåt cirka en timme innan du ska grädda, använd högsta möjliga värme.
2. Forma pizzan genom att trycka eller kavla ut degen. Använder du inte en pizzaspade så lägger du pizzan på bakplåtspapper som du sedan kan dra över till den förvärmda plåten (tänk på att papperet tål högst 250 grader). När du arbetar ut degen så rekommenderar vi mjöl av durumvete eller ris. Det blir otroligt lättarbetat och gör att pizzan glider lätt på pizzaspaden, samt så bränns inte de sorterna lika snabbt i ugnen som vanligt vetemjöl.
3. Bred på cirka en halv deciliter tomatsås till en 250 g degboll och fördela ut mozzarellan. Grädda av pizzan på grillläget tills den fått fin färg. Ta ut och toppa med salamin, lite nymalen svartpeppar och ringla på lite olivolja. Skär eller klipp upp pizzan eller ät med kniv och gaffel. Smaklig pizza!
Tomatsås
Godast blir det om man gör tomatsåsen kall på fina hela stora konserverade tomater. Mosa/pressa dem med handen och smaka av med salt (ca 1 g salt/100 g tomater) och en liten skvätt olivolja.
Tips! Om du har ett avsvalningsgaller, låt pizza landa där efter gräddning i en halv minut så håller sig pizzan frasig på tallriken.
Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.
Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.
Fler recept
Currydoftande blomkålspaj
Risotto med högrev och gremolata
Helstekt rostasfilé med bearnaise och säsonge..
Spaghettiklassiker med grönkål
Fetaost- och broccolipaj
Quesadillas med svamp och svartkål
Cordon Bleu med rödkålssallad
Broccolisoppa med räkor
Pintxos med chiliräkor och omelett
Trattkantarellpizza
Dragon- & tomatgratinerad gnocchi
Friterad kyckling med rödkålsallad
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.


