Webb-TV
Julspecial med Rongedal
Julen närmar sig och vi gästas av bröderna Rongedal som bjuder på härlig stämning och lagar ihop några rätter som passar utmärkt på ett vegetariskt julbord. Till detta bjuds det på en Amarone Riserva.
Rongedals frestelse
1 kg mjölig potatis
1 gul lök
3 msk kapris
4 dl havregrädde
1,5 tsk salt
1,5 kryddmått kryddpeppar + 1 krm kryddpeppar till svampen
1 ask champinjoner ca 200g
Ströbröd
klickar med smör
Gör så här
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Skala potatis och lök. Skiva löken tunt och skär potatis i tunna strimlor. Eller använd en matberedare för att strimla potatisen.
3. Skiva champinjonerna och fräs dem i smör, salt och 1 krm kryddpeppar.
4. Blanda potatis, lök, champinjoner, kapris, havregrädde, salt och kryddpeppar i en bunke. Lägg över allting i en ugnsfast form och strö ströbröd över. Klicka över smör och sätt in i ugnen i ca 1 tim.
Revbensspjäll vegan
2 påsar frysta, tinade vegobitar/filéer à 250-280g
1 riven vitlöksklyfta
1/2 dl valfri stark senap
1 dl flytande honung
1 dl japansk soja
2 msk riven ingefära
1 msk finrivet apelsinskal
salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
1. Marinad: Blanda ihop samtliga ingredienser till marinaden.
2. Oumph: Blanda marinaden med oumph-filéerna. Låt marinera minst 1 timme men helst över natten i kylskåp.
3. Lägg allt i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen ca 15-20 minuter. Eller stek i stekpanna 10-15 min.
Kokt brysselkål
Äppelmos
Rödkålssallad
1/2 kg rödkål
2 små morötter
1 dl rostade solrosfrön
Dressing
1 tsk grov senap
1 msk vinäger, gärna balsamvinäger eller äppelcidervinäger
1 tsk flytande honung
1/2 dl olja
Salt
Svartpeppar
Gör så här
1. Ta bort de yttersta bladen på rödkålen. Skala morötterna.
2. Blanda senap, vinäger och honung i en liten skål. Vispa i oljan droppvis och smaka av med salt och peppar.
3. Strimla rödkål och morötter så tunt som möjligt eller riv på det grövsta på rivjärnet. Blanda med dressingen, strö över solrosfrön och servera genast.
Smaklig måltid!
Medverkande produkter
Prenumerera
Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.
Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.
Fler klipp

Öppna ostron med Thomas Kristenson!

Alexandra Zazzi och Jonas Larsson pratar om S..

Tevsjö Mill & Destillery

Så gör proffset jordgubbstårta!

Smaka på Spanien, Katalonien – Avsnitt ..

Smaka på Spanien, Katalonien – Avsnitt ..

Smörig Vinterdrink

Miss Li på besök!

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.