https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan-24

Friterad minimozzarella med pestomajonnäs

Friterad minimozzarella med pestomajonnäs
Frasiga, ostiga och lite småsega rackare. Alltså friterade minimozzarella med chilihet panering med en superenkel pestomajonnäs. Fattas bara att öppna och hälla upp bubblet!

Ingredienser
1 dl Vetemjöl
3 krm Vitlökspulver
2 krm Finmalen svartpeppar
1 tsk Chilipulver
2 tsk Paprikapulver
1.5 tsk Salt
3 Ägg
4 dl Panko
2 tsk torkad oregano mera
30 st Minimozzarella
Olja
Salt till servering

Pestomajonnäs
0,5 dl Färdig pesto, alt Roberto Vacchis pesto eller pesto med hjälp av matberedare.
1,5 dl Majonnäs

Gör så här
1. Blanda majonnäsen med peston till dressingen. Vispa upp äggen. Mixa kryddor med mjöl och salt. Blanda oregano med panko.
2. Doppa först de avrunna mozzarellabollarna i mjölblandningen, sedan i ägg och sist i panko. Upprepa ägg- och pankosteget igen så de blir rikligt panerade. Du kan tänka att du ska rulla dem som en köttbulle mellan handflatorna så att paneringen blir riktigt fast runt osten.
3. Ställ i frysen i minst en timme. Då spricker de inte upp lika lätt.
4. Värm upp oljan till 175 grader. Fritera de frasiga och gyllene i omgångar, försök håll temperaturen. Låt rinna av på hushållspapper eller galler.
5. Salta och njut av dem direkt tillsammans med pestomajonnäsen.

Tips! Går att förvara i frysen panerade och klara att friteras.

Få våra vintips och recept till din inkorg

Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.
Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.

 

E-postadress*

Mobilnummer

  • Klicka för att dela på facebook
  • Klicka för att dela på twitter
  • Klicka för att dela på pinterest

Fler recept

Hemgjord dragonvinäger – boosta din egna bearnaisesås

Hemgjord dragonvinäger – boosta din egn..

Ta fram det bästa hos dragonen genom att lägg in den i vinäger. Du får supergoda dragonbl..
Revbensspjäll med nudelsallad och grillad majs

Revbensspjäll med nudelsallad och grillad maj..

Revbensspjäll med en krispig nudelsallad - du måste testa! Så fräscht och gott, speciellt..
Brynt smör- & salviapasta med salsiccia

Brynt smör- & salviapasta med salsiccia

Fyllig rätt med nötigt smör och krispig salvia. Man kan utesluta salsiccian, på så sätt b..
Pangrattato – fattigmansparmesan

Pangrattato – fattigmansparmesan

Även kallad mollica fritta och mollica di pane. Alltså krispigt stekta brödsmulor, ofta m..
Capunti med fläskkarré

Capunti med fläskkarré

Pastasorten Capunti, ny bekantskap för många i Sverige. Härlig tycker vi, men så klart gå..
Fläskkarréskivor östa med vitlökssmör

Fläskkarréskivor östa med vitlökssmör

Här steker vi karrén precis som man gör med fläskkotletter. Men istället för färska örter..
Stekt fläsk med löksås

Stekt fläsk med löksås

Klassiker som få säger nej till. Alltså till och med löksåsen slinker ner hos barnen*. ..
Semitorkade tomater

Semitorkade tomater

Fixa en plåt på söndag så kan du förgylla måltiderna kommande vecka. Passar till kyckling..
Pinsa med kantarell och coppa di parma

Pinsa med kantarell och coppa di parma

Läcker pinsa med kantarellsmakande färskost. Tillsammans med coppa di parma, pinjenötter ..
Frasig smördeg med bacon

Frasig smördeg med bacon

Härliga och frasiga tilltugg till buffen eller minglet. Enkla att göra och dessutom välje..
Smördegspinnar

Smördegspinnar

Smördegspinnar, smördegssticks, smördegsstänger - kalla dem för vad du vill. Oavsett så ä..
Srirachamajonnäs

Srirachamajonnäs

Kan vara en av de mest lättaste dipparna du kan kan fixa, speciellt om du använder färdig..
Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.