Friterad kyckling med rödkålsallad

Ingredienser
400 g Kyckling, bröst eller urbenad lårfilé
2 dl Standardmjölk + 1 msk citronsaft + salt
4 dl Vetemjöl
2 msk Lökpulver
1 msk Vitlökspulver
1 tsk Paprikapulver
1 tsk Chilipulver
1 tsk Salt
Olja till fritering
Rödkålsallad
250 g Rödkål
1 Lime
Salt
Het vitlöksmajonnäs
2 dl majonnäs
1 Vitlöksklyfta
Hot sauce
Ev. sesamolja
Tortillabröd/hamburgerbröd
Saltgurka/smörgåsgurka
Skivad rödlök
Grönsallad
Gör så här
Friterad kyckling
1. Blanda mjölk och citron och låt stå 10 minuter tills den tjocknar något. Smaka av med salt. Denna metod fungerar inte på laktosfri mjölk. Se tips för alternativ. Blanda mjölet med kryddorna.
2. Kycklingfiléer: Dela filéerna så du får två tunna delar. Du kan även banka ut kycklingen så att den blir jämntjock. Dela till önskad storlek på längden.
3. Salta kycklingarna och doppa i mjölmixen, sedan i mjölken för att sedan åter doppa dem i mjölet.
4. Fritera i 160-180 grader, lägre på skalan om du har kycklinglår. Fritera kycklingfiléer i cirka 4 minuter tills de är gyllene och strax under 70 grader (de stiger några grader efter du tagit upp dem). Lårfiléer däremot kan gärna få komma upp i 80 grader så blir de mer möra.
Rödkålssallad
Strimla rödkålen och massera in den med limesaft. Smaka av med salt.
Vitlöksmajonnäs
Riv ner vitlöken i majonnäsen och smaksätt med hot sauce.
Lägg ihop med tillbehören i de bröd som ni önskar och njut!
Tips! Istället för mjölken kan du kan doppa kycklingen i crème fraiche utblandat med lite vatten. Även kefir, gräddfil eller filmjölk fungerar fint att byta det mot.
• För att höja smaken på köttet så salta gärna kycklingen dagen före eller låt de dra i "mjölkblandningen" över natten.
• Förbereder du många så kan du hålla kycklingen varm på galler i ugn.
Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.
Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.
Fler recept

Dragon- & tomatgratinerad gnocchi

Hemgjord dragonvinäger – boosta din egn..

Revbensspjäll med nudelsallad och grillad maj..

Brynt smör- & salviapasta med salsiccia

Friterad minimozzarella med pestomajonnäs

Pangrattato – fattigmansparmesan

Capunti med fläskkarré

Fläskkarréskivor östa med vitlökssmör

Stekt fläsk med löksås

Semitorkade tomater

Pinsa med kantarell och coppa di parma

Frasig smördeg med bacon

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.