https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan-24

Dragon- & tomatgratinerad gnocchi

Dragon- & tomatgratinerad gnocchi
Du har en påse gnocchi, en burk passerade tomater eller en färdig tomatsås, lite ost (gärna lagrad hårdost) och dragon. Då har du det du behöver för en enkel och smakrik lunch eller middag. Ät som den är, eller med lite ångade grönsaker, en fräsch grönsallad eller med protein som kyckling på sidan.


Ingredienser (4 portioner)
500 g gnocchi
400 g Passerade tomater
3 Vitlöksklyftor
100 g Parmesan
Dragon, torkad och/eller inlagd
Chiliflakes
Rapsolja
Olivolja
Salt

Se även Gnocchi alla Sorrentina. I det här receptet steks gnocchin och blir lite fastare jämförelsevis utan mozzarellan.

Gör så här
1. Sätt ugnen på 250 grader i grilläge.
2. Fräs försiktigt vitlöken, lätt krossad, i olivolja. Tillsätt passerade tomater, en nypa chiliflakes och önskad mängd dragon. Låt småkoka i cirka 15 minuter. Smaka av med salt.
3. Koka gnocchin tills den flyter upp. Häll av och stek dem i rapsolja tills de blir gyllene (du kan välja att enbart koka dem, men de får mer smak så här).
4. Blanda sedan gnocchin med tomatsåsen, i någon av stekpannorna (måste tåla 250 grader i ugnen) eller i en ugnssäker form. Strö över osten och gratinera tills färgen är fin.
5. Portionera upp, ringla över olivolja och riv gärna över lite mer parmesan.

Smaklig måltid!

Få våra vintips och recept till din inkorg

Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.
Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.

 

E-postadress*

Mobilnummer

  • Klicka för att dela på facebook
  • Klicka för att dela på twitter
  • Klicka för att dela på pinterest

Fler recept

Friterad kyckling med rödkålsallad

Friterad kyckling med rödkålsallad

Här möts fräsch och krispig rödkål med pressad lime, vitlöksmajonnäs med hot sauce och gi..
Hemgjord dragonvinäger – boosta din egna bearnaisesås

Hemgjord dragonvinäger – boosta din egn..

Ta fram det bästa hos dragonen genom att lägg in den i vinäger. Du får supergoda dragonbl..
Revbensspjäll med nudelsallad och grillad majs

Revbensspjäll med nudelsallad och grillad maj..

Revbensspjäll med en krispig nudelsallad - du måste testa! Så fräscht och gott, speciellt..
Brynt smör- & salviapasta med salsiccia

Brynt smör- & salviapasta med salsiccia

Fyllig rätt med nötigt smör och krispig salvia. Man kan utesluta salsiccian, på så sätt b..
Friterad minimozzarella med pestomajonnäs

Friterad minimozzarella med pestomajonnäs

Frasiga, ostiga och lite småsega rackare. Alltså friterade minimozzarella med chilihet pa..
Pangrattato – fattigmansparmesan

Pangrattato – fattigmansparmesan

Även kallad mollica fritta och mollica di pane. Alltså krispigt stekta brödsmulor, ofta m..
Capunti med fläskkarré

Capunti med fläskkarré

Pastasorten Capunti, ny bekantskap för många i Sverige. Härlig tycker vi, men så klart gå..
Fläskkarréskivor östa med vitlökssmör

Fläskkarréskivor östa med vitlökssmör

Här steker vi karrén precis som man gör med fläskkotletter. Men istället för färska örter..
Stekt fläsk med löksås

Stekt fläsk med löksås

Klassiker som få säger nej till. Alltså till och med löksåsen slinker ner hos barnen*. ..
Semitorkade tomater

Semitorkade tomater

Fixa en plåt på söndag så kan du förgylla måltiderna kommande vecka. Passar till kyckling..
Pinsa med kantarell och coppa di parma

Pinsa med kantarell och coppa di parma

Läcker pinsa med kantarellsmakande färskost. Tillsammans med coppa di parma, pinjenötter ..
Frasig smördeg med bacon

Frasig smördeg med bacon

Härliga och frasiga tilltugg till buffen eller minglet. Enkla att göra och dessutom välje..
Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.