Vegansk biff stroganoff

Ingredienser (4 portioner)
280 g Pulled Oumph (1 påse)
200 g Champinjoner
1 Gul lök
1 msk Tomatpuré
2 msk Dijonsenap
1 1/2 dl Rödvin
2 dl Havregrädde
1 dl Vatten
1 msk Soja
1 msk Svampfond
1 Grönt äpple, typ Granny Smith
Olja
Salt
Peppar
Saft från en 1/2 citron
1 dl Bladpersilja, hackad
Ris
Gör så här
1. Hacka lök, dela champinjoner i önskad storlek, halvor eller kvartar. Grovhacka persiljestjälkarna, spara bladen till senare. Fräs allt med oljan i stekpanna eller i bred gryta. Löken ska bli mjuk och glansig.
2. I med Oumph, tomatpuré och dijonsenap. Låt det gôtta ihop sig nån minut.
3. Häll i vinet och låt allt koka ihop.
4. Dags för grädde, vatten, soja, fond och peppar. Låt puttra i c:a 10 min. Passa på att sätta på riset och spela lite musik.
5. Skär äpplet i bitar, lägg i grytan och låt puttra 5 min till.
6. Smaka av med salt och peppar, pressa över saften från citronen. Rör ner persiljan.
7. Servera med ris.
Smaklig måltid!
Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.
Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.
Fler recept

Dragon- & tomatgratinerad gnocchi

Friterad kyckling med rödkålsallad

Hemgjord dragonvinäger – boosta din egn..

Revbensspjäll med nudelsallad och grillad maj..

Brynt smör- & salviapasta med salsiccia

Friterad minimozzarella med pestomajonnäs

Pangrattato – fattigmansparmesan

Capunti med fläskkarré

Fläskkarréskivor östa med vitlökssmör

Stekt fläsk med löksås

Semitorkade tomater

Pinsa med kantarell och coppa di parma

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.