https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan-24

Vegansk biff stroganoff

Vegansk biff stroganoff
Bröderna Rongedals recept på en härlig vegansk biff stroganoff med bland annat pulled oumph, champinjoner och äpple.

Ingredienser (4 portioner)
280 g Pulled Oumph (1 påse)
200 g Champinjoner
1 Gul lök
1 msk Tomatpuré
2 msk Dijonsenap
1 1/2 dl Rödvin
2 dl Havregrädde
1 dl Vatten
1 msk Soja
1 msk Svampfond
1 Grönt äpple, typ Granny Smith
Olja
Salt
Peppar
Saft från en 1/2 citron
1 dl Bladpersilja, hackad
Ris

Gör så här
1. Hacka lök, dela champinjoner i önskad storlek, halvor eller kvartar. Grovhacka persiljestjälkarna, spara bladen till senare. Fräs allt med oljan i stekpanna eller i bred gryta. Löken ska bli mjuk och glansig.
2. I med Oumph, tomatpuré och dijonsenap. Låt det gôtta ihop sig nån minut.
3. Häll i vinet och låt allt koka ihop.
4. Dags för grädde, vatten, soja, fond och peppar. Låt puttra i c:a 10 min. Passa på att sätta på riset och spela lite musik.
5. Skär äpplet i bitar, lägg i grytan och låt puttra 5 min till.
6. Smaka av med salt och peppar, pressa över saften från citronen. Rör ner persiljan.
7. Servera med ris.

Smaklig måltid!

Få våra vintips och recept till din inkorg

Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.
Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.

 

E-postadress*

Mobilnummer

  • Klicka för att dela på facebook
  • Klicka för att dela på twitter
  • Klicka för att dela på pinterest

Fler recept

Dragon- & tomatgratinerad gnocchi

Dragon- & tomatgratinerad gnocchi

Du har en påse gnocchi, en burk passerade tomater eller en färdig tomatsås, lite ost (gär..
Friterad kyckling med rödkålsallad

Friterad kyckling med rödkålsallad

Här möts fräsch och krispig rödkål med pressad lime, vitlöksmajonnäs med hot sauce och gi..
Hemgjord dragonvinäger – boosta din egna bearnaisesås

Hemgjord dragonvinäger – boosta din egn..

Ta fram det bästa hos dragonen genom att lägg in den i vinäger. Du får supergoda dragonbl..
Revbensspjäll med nudelsallad och grillad majs

Revbensspjäll med nudelsallad och grillad maj..

Revbensspjäll med en krispig nudelsallad - du måste testa! Så fräscht och gott, speciellt..
Brynt smör- & salviapasta med salsiccia

Brynt smör- & salviapasta med salsiccia

Fyllig rätt med nötigt smör och krispig salvia. Man kan utesluta salsiccian, på så sätt b..
Friterad minimozzarella med pestomajonnäs

Friterad minimozzarella med pestomajonnäs

Frasiga, ostiga och lite småsega rackare. Alltså friterade minimozzarella med chilihet pa..
Pangrattato – fattigmansparmesan

Pangrattato – fattigmansparmesan

Även kallad mollica fritta och mollica di pane. Alltså krispigt stekta brödsmulor, ofta m..
Capunti med fläskkarré

Capunti med fläskkarré

Pastasorten Capunti, ny bekantskap för många i Sverige. Härlig tycker vi, men så klart gå..
Fläskkarréskivor östa med vitlökssmör

Fläskkarréskivor östa med vitlökssmör

Här steker vi karrén precis som man gör med fläskkotletter. Men istället för färska örter..
Stekt fläsk med löksås

Stekt fläsk med löksås

Klassiker som få säger nej till. Alltså till och med löksåsen slinker ner hos barnen*. ..
Semitorkade tomater

Semitorkade tomater

Fixa en plåt på söndag så kan du förgylla måltiderna kommande vecka. Passar till kyckling..
Pinsa med kantarell och coppa di parma

Pinsa med kantarell och coppa di parma

Läcker pinsa med kantarellsmakande färskost. Tillsammans med coppa di parma, pinjenötter ..
Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.