https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan-24

Stekt rödspätta med beurre blanc och smörslungade grönsaker

Stekt rödspätta med beurre blanc och smörslungade grönsaker
Smörstekt rödspätta med smörsås och smörslungade grönsaker, lyxigt och galet gott. Servera tillsammans med pressad potatis.

Ingredienser (2-3 portioner)
400g Rödspätta
100g Gurka
100g Sockerärtor
1 st Apelsin
Färsk dill
Citron
Salt
Smör

Beurre blanc
1 dl Vitt vin
1 msk Vitvinsvinäger
5 st Vitpepparkorn
2 st Schalottenlök
1,5 dl Grädde
140g Smör
Citron
Salt

Pressad potatis till servering

Gör så här
1. Skär upp kylskåpskallt smör i kuber. Skala gurka, dela på längden och gröp ur kärnhuset. Skär gurkan i ca 0,5 cm tjocka skivor. Filéa apelsinen. Finhacka schalottenlöken.
2. Reducera vin, vinäger, lök, pepparkorn till halva mängden. Sila av och tillsätt grädde och reducera till hälften igen. Sänk värmen och vispa ner smörkuberna till önskad konsistens, tillsätt smöret försiktigt i början.
3. Salta rödspättan och stek i smör, 1-2 minuter per sida. Ös gärna med smör under stekningen. Varmhåll sedan i ugn i ca 75 grader.
4. Koka sockerärtorna hastigt i lättsaltat vatten. Sila av vattnet. Stek gurkan och ärtskidorna i smör. Tillsätt hackad dill och den filéade apelsinen. Smaka av med citron och salt.
5. Servera med pressad potatis.

Smaklig måltid!

Få våra vintips och recept till din inkorg

Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.
Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.

 

E-postadress*

Mobilnummer

  • Klicka för att dela på facebook
  • Klicka för att dela på twitter
  • Klicka för att dela på pinterest

Fler recept

Hemgjord dragonvinäger – boosta din egna bearnaisesås

Hemgjord dragonvinäger – boosta din egn..

Ta fram det bästa hos dragonen genom att lägg in den i vinäger. Du får supergoda dragonbl..
Revbensspjäll med nudelsallad och grillad majs

Revbensspjäll med nudelsallad och grillad maj..

Revbensspjäll med en krispig nudelsallad - du måste testa! Så fräscht och gott, speciellt..
Brynt smör- & salviapasta med salsiccia

Brynt smör- & salviapasta med salsiccia

Fyllig rätt med nötigt smör och krispig salvia. Man kan utesluta salsiccian, på så sätt b..
Friterad minimozzarella med pestomajonnäs

Friterad minimozzarella med pestomajonnäs

Frasiga, ostiga och lite småsega rackare. Alltså friterade minimozzarella med chilihet pa..
Pangrattato – fattigmansparmesan

Pangrattato – fattigmansparmesan

Även kallad mollica fritta och mollica di pane. Alltså krispigt stekta brödsmulor, ofta m..
Capunti med fläskkarré

Capunti med fläskkarré

Pastasorten Capunti, ny bekantskap för många i Sverige. Härlig tycker vi, men så klart gå..
Fläskkarréskivor östa med vitlökssmör

Fläskkarréskivor östa med vitlökssmör

Här steker vi karrén precis som man gör med fläskkotletter. Men istället för färska örter..
Stekt fläsk med löksås

Stekt fläsk med löksås

Klassiker som få säger nej till. Alltså till och med löksåsen slinker ner hos barnen*. ..
Semitorkade tomater

Semitorkade tomater

Fixa en plåt på söndag så kan du förgylla måltiderna kommande vecka. Passar till kyckling..
Pinsa med kantarell och coppa di parma

Pinsa med kantarell och coppa di parma

Läcker pinsa med kantarellsmakande färskost. Tillsammans med coppa di parma, pinjenötter ..
Frasig smördeg med bacon

Frasig smördeg med bacon

Härliga och frasiga tilltugg till buffen eller minglet. Enkla att göra och dessutom välje..
Smördegspinnar

Smördegspinnar

Smördegspinnar, smördegssticks, smördegsstänger - kalla dem för vad du vill. Oavsett så ä..
Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.