Slaktarstek med kålsallad

Ingredienser (2-4 portioner)
700g Njurtapp
Färsk Rosmarin
2-4 pressade vitlöksklyftor
Olja eller klarifierat smör
Smör
Peppar
Salt
Rödkålssallad
500g Rödkål
1/2 dl Balsamicovinäger
1/2 dl Flytande honung
Solroskärnor
Vitkålssallad
500g Vitkål
2 krm Riven Gurkmeja
2 krm Riven Ingefära
0,5 st Finriven Vitlöksklyfta
1 krm Sambal Oelek
2 dl Majonnäs
1 tsk Dijonsenap (beroende på vilken majonnäs du använder)
1 dl Crème fraiche
1 st Morot
1/2 Tärnat Äpple
1 msk Vitvinsvinäger
Peppar
Salt
Gör så här
1. Ta fram njurtappen från kylen och låt det ligga i rumstemperatur under tiden.
2. Strimla vitkål och rödkål tunt, gärna med mandolin. Massera in salt och vitvinsvinänger i vitkålen. Låt stå 15 minuter.
3. Blanda honung och balsamicovinäger med rödkålen, toppa med solroskärnor.
4.Skala och riv moroten. Krama ur vätskan ur vitkålen och blanda ner alla ingredienser till vitkålssalladen. Smaksätt med peppar och ev. mer salt.
5. Försalta njurtappen och stek på hög värme i olja eller klarifierat smör. När du vänt biten tillsätt smör, vitlök och rosmarin och ös köttet. Kör klart i ugnen på 125-175 grader beroende på hur gott om tid du har. Ta ut en stund innan önskad innertemperatur då köttet ökar lite till i temperatur beroende på hur hög temperatur du har ugnen på. 60 grader för medium och 70 grader för välstekt. Låt vila minst 15 minuter innan ni skär upp. Det är viktigt att njurtappen skärs tvärs över muskelfibrerna.
Smaklig måltid!
Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.
Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.
Fler recept

Dragon- & tomatgratinerad gnocchi

Friterad kyckling med rödkålsallad

Hemgjord dragonvinäger – boosta din egn..

Revbensspjäll med nudelsallad och grillad maj..

Brynt smör- & salviapasta med salsiccia

Friterad minimozzarella med pestomajonnäs

Pangrattato – fattigmansparmesan

Capunti med fläskkarré

Fläskkarréskivor östa med vitlökssmör

Stekt fläsk med löksås

Semitorkade tomater

Pinsa med kantarell och coppa di parma

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.