https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan-24

Slaktarstek med kålsallad

Slaktarstek med kålsallad
Slaktarstek (njurtapp) som serveras med två goda kålsallader.

Ingredienser (2-4 portioner)
700g Njurtapp
Färsk Rosmarin
2-4 pressade vitlöksklyftor
Olja eller klarifierat smör
Smör
Peppar
Salt

Rödkålssallad
500g Rödkål
1/2 dl Balsamicovinäger
1/2 dl Flytande honung
Solroskärnor

Vitkålssallad
500g Vitkål
2 krm Riven Gurkmeja
2 krm Riven Ingefära
0,5 st Finriven Vitlöksklyfta
1 krm Sambal Oelek
2 dl Majonnäs
1 tsk Dijonsenap (beroende på vilken majonnäs du använder)
1 dl Crème fraiche
1 st Morot
1/2 Tärnat Äpple
1 msk Vitvinsvinäger
Peppar
Salt

Gör så här
1. Ta fram njurtappen från kylen och låt det ligga i rumstemperatur under tiden.
2. Strimla vitkål och rödkål tunt, gärna med mandolin. Massera in salt och vitvinsvinänger i vitkålen. Låt stå 15 minuter.
3. Blanda honung och balsamicovinäger med rödkålen, toppa med solroskärnor.
4.Skala och riv moroten. Krama ur vätskan ur vitkålen och blanda ner alla ingredienser till vitkålssalladen. Smaksätt med peppar och ev. mer salt.
5. Försalta njurtappen och stek på hög värme i olja eller klarifierat smör. När du vänt biten tillsätt smör, vitlök och rosmarin och ös köttet. Kör klart i ugnen på 125-175 grader beroende på hur gott om tid du har. Ta ut en stund innan önskad innertemperatur då köttet ökar lite till i temperatur beroende på hur hög temperatur du har ugnen på. 60 grader för medium och 70 grader för välstekt. Låt vila minst 15 minuter innan ni skär upp. Det är viktigt att njurtappen skärs tvärs över muskelfibrerna.

Smaklig måltid!

Få våra vintips och recept till din inkorg

Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.
Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.

 

E-postadress*

Mobilnummer

  • Klicka för att dela på facebook
  • Klicka för att dela på twitter
  • Klicka för att dela på pinterest

Fler recept

Dragon- & tomatgratinerad gnocchi

Dragon- & tomatgratinerad gnocchi

Du har en påse gnocchi, en burk passerade tomater eller en färdig tomatsås, lite ost (gär..
Friterad kyckling med rödkålsallad

Friterad kyckling med rödkålsallad

Här möts fräsch och krispig rödkål med pressad lime, vitlöksmajonnäs med hot sauce och gi..
Hemgjord dragonvinäger – boosta din egna bearnaisesås

Hemgjord dragonvinäger – boosta din egn..

Ta fram det bästa hos dragonen genom att lägg in den i vinäger. Du får supergoda dragonbl..
Revbensspjäll med nudelsallad och grillad majs

Revbensspjäll med nudelsallad och grillad maj..

Revbensspjäll med en krispig nudelsallad - du måste testa! Så fräscht och gott, speciellt..
Brynt smör- & salviapasta med salsiccia

Brynt smör- & salviapasta med salsiccia

Fyllig rätt med nötigt smör och krispig salvia. Man kan utesluta salsiccian, på så sätt b..
Friterad minimozzarella med pestomajonnäs

Friterad minimozzarella med pestomajonnäs

Frasiga, ostiga och lite småsega rackare. Alltså friterade minimozzarella med chilihet pa..
Pangrattato – fattigmansparmesan

Pangrattato – fattigmansparmesan

Även kallad mollica fritta och mollica di pane. Alltså krispigt stekta brödsmulor, ofta m..
Capunti med fläskkarré

Capunti med fläskkarré

Pastasorten Capunti, ny bekantskap för många i Sverige. Härlig tycker vi, men så klart gå..
Fläskkarréskivor östa med vitlökssmör

Fläskkarréskivor östa med vitlökssmör

Här steker vi karrén precis som man gör med fläskkotletter. Men istället för färska örter..
Stekt fläsk med löksås

Stekt fläsk med löksås

Klassiker som få säger nej till. Alltså till och med löksåsen slinker ner hos barnen*. ..
Semitorkade tomater

Semitorkade tomater

Fixa en plåt på söndag så kan du förgylla måltiderna kommande vecka. Passar till kyckling..
Pinsa med kantarell och coppa di parma

Pinsa med kantarell och coppa di parma

Läcker pinsa med kantarellsmakande färskost. Tillsammans med coppa di parma, pinjenötter ..
Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.