Pasta al pesto e gamberetti (pasta med pesto och räkor)

Ingredienser (2-4 portioner)
350-400g Oskalade räkor
400g Linguine
Olivolja
1 st Vitlöksklyfta
Pesto
1 dl Riven Parmesan
1 dl Riven Pecorino
2 msk Pinjenötter
En kruka Basilika
1-2 msk Olivolja
1 st Vitlöksklyfta
Salt
Gör så här
1.Skala räkorna.
2. Pesto: Mortla en vitlöksklyfta och salt. Tillsätt och mortla basilikan följt av pinjenötter, parmesan och pecorino. Avsluta med att hälla i lite olivolja åt gången och rör runt.
3. Koka pastan någon minut kortare än anvisning. Under tiden steker du räkorna lätt i olivolja som du gnidit runt en vitlöksklyfta i. Spara några dl av pastavattnet när du häller av det. Flytta över pastan till stekpannan och häll över pastavattnet. Rör runt och låt pastan koka klart. Blanda sedan i peston och servera!
Smaklig måltid!
Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.
Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.
Fler recept

Hemgjord dragonvinäger – boosta din egn..

Revbensspjäll med nudelsallad och grillad maj..

Brynt smör- & salviapasta med salsiccia

Friterad minimozzarella med pestomajonnäs

Pangrattato – fattigmansparmesan

Capunti med fläskkarré

Fläskkarréskivor östa med vitlökssmör

Stekt fläsk med löksås

Semitorkade tomater

Pinsa med kantarell och coppa di parma

Frasig smördeg med bacon

Smördegspinnar

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.