Ostron mignonette

Ingredienser
Räcker till ungefär 10 ostron
1 dl Rödvinsvinäger
1 Schalottenlök
2 krm Svartpeppar
Eventuellt lite salt
Tabasco för extra hetta
Gör så här
1. Finhacka schalottenlöken och blanda med vinägern, nymalen svartpeppar och eventuellt en skvätt vatten och en liten nypa salt, tänk på att ostronen är salta redan.
2. Öppna ostronen (se video), skeda över en liten skvätt vinägrette och njut! Önskas extra hetta droppar du över lite tabasco.
Thomas tips! Här får rätten en extra dimension när kallt möter varmt. Ställ vinegretten i frysen så den blir iskall. Grilla öppnade ostronen så det börjar puttra i dem, sedan slå du över vinägretten. Fantastisk kombo!
Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.
Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.
Fler recept

Hemgjord dragonvinäger – boosta din egn..

Revbensspjäll med nudelsallad och grillad maj..

Brynt smör- & salviapasta med salsiccia

Friterad minimozzarella med pestomajonnäs

Pangrattato – fattigmansparmesan

Capunti med fläskkarré

Fläskkarréskivor östa med vitlökssmör

Stekt fläsk med löksås

Semitorkade tomater

Pinsa med kantarell och coppa di parma

Frasig smördeg med bacon

Smördegspinnar

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.