https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan-24

Hemgjord dragonvinäger - boosta din egna bearnaisesås

Hemgjord dragonvinäger - boosta din egna bearnaisesås
Ta fram det bästa hos dragonen genom att lägg in den i vinäger. Du får supergoda dragonblad att hacka i grytor samt smakrik vinäger. Bästa smakhöjaren i bearnaisesås, men användbar i så mycket. Utmärkt till kyckling, skaldjur och fisk, grönsaker, dressingar, vinägretter och örtsmör.

Ingredienser
Färsk dragon
Vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger

Gör så här
1. Repa bladen från dragonen och lägg i en välgjord glasburk. Du kan även lägga ner hela kvistar i en glasflaska om du är ute efter bara vinägern, otroligt snyggt dessutom.
2. Fyll på med vitvinsvinäger så att bladen täcks. Ställ i kylen och låt smaken mogna och bli fylligare.

Tips! Vill du så kan du låt dragonvinägern stå i rumstemperatur för att snabba på smakprocessen. Sila sedan av bladen om du bara vill ha smaksatt vinäger.

Få våra vintips och recept till din inkorg

Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.
Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.

 

E-postadress*

Mobilnummer

  • Klicka för att dela på facebook
  • Klicka för att dela på twitter
  • Klicka för att dela på pinterest

Fler recept

Revbensspjäll med nudelsallad och grillad majs

Revbensspjäll med nudelsallad och grillad maj..

Revbensspjäll med en krispig nudelsallad - du måste testa! Så fräscht och gott, speciellt..
Brynt smör- & salviapasta med salsiccia

Brynt smör- & salviapasta med salsiccia

Fyllig rätt med nötigt smör och krispig salvia. Man kan utesluta salsiccian, på så sätt b..
Friterad minimozzarella med pestomajonnäs

Friterad minimozzarella med pestomajonnäs

Frasiga, ostiga och lite småsega rackare. Alltså friterade minimozzarella med chilihet pa..
Pangrattato – fattigmansparmesan

Pangrattato – fattigmansparmesan

Även kallad mollica fritta och mollica di pane. Alltså krispigt stekta brödsmulor, ofta m..
Capunti med fläskkarré

Capunti med fläskkarré

Pastasorten Capunti, ny bekantskap för många i Sverige. Härlig tycker vi, men så klart gå..
Fläskkarréskivor östa med vitlökssmör

Fläskkarréskivor östa med vitlökssmör

Här steker vi karrén precis som man gör med fläskkotletter. Men istället för färska örter..
Stekt fläsk med löksås

Stekt fläsk med löksås

Klassiker som få säger nej till. Alltså till och med löksåsen slinker ner hos barnen*. ..
Semitorkade tomater

Semitorkade tomater

Fixa en plåt på söndag så kan du förgylla måltiderna kommande vecka. Passar till kyckling..
Pinsa med kantarell och coppa di parma

Pinsa med kantarell och coppa di parma

Läcker pinsa med kantarellsmakande färskost. Tillsammans med coppa di parma, pinjenötter ..
Frasig smördeg med bacon

Frasig smördeg med bacon

Härliga och frasiga tilltugg till buffen eller minglet. Enkla att göra och dessutom välje..
Smördegspinnar

Smördegspinnar

Smördegspinnar, smördegssticks, smördegsstänger - kalla dem för vad du vill. Oavsett så ä..
Srirachamajonnäs

Srirachamajonnäs

Kan vara en av de mest lättaste dipparna du kan kan fixa, speciellt om du använder färdig..
Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.