https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan-24

Gnocchi med brynt salviasmör

Gnocchi med brynt salviasmör
Gnocchi med brynt salviasmör, kul att göra egna från grunden om man har tid och väldigt gott.

Ingredienser (4 portioner)
800g Potatis
2 Äggulor
75-125 g Vetemjöl
Rismjöl till utbakning
1 kruka Färsk Salvia
Riven Parmesanost
30 g Pinjenötter
125 g Smör
Olja
Salt

Gör så här
1. Stick hål i potatisen och lägg ner dem i en ugnsfast form. Salta och baka av i ugnen tills det inte finns något motstånd kvar i potatisen, kolla med potatissticka. 175 grader i ca 1 timme.
2. Skala potatisen och pressa i en potatispress. Gör ett hål i mitten av den pressade potatisen, ha i lite mjöl, äggulor, salt och sedan lite mer mjöl. Arbeta varsamt ihop till en boll som är mjuk och håller ihop, med t.ex en degskrapa.
3. Rulla ut degen till 1 cm tjocka längder och skär ca 2 cm långa bitar. Forma till bollar och avsluta med att rulla ett varv med gaffel så de får ett mönster.
4. Koka i saltat vatten, de är klara när de flyter upp till ytan. Låt torka på galler eller hushållspapper.
5. Smält 100g smör i kastrull och bryn det. Var noga med att röra i botten så det inte bränns. Tillsätt salvia när smöret tystnat och ta av kastrullen från värmen.
6. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
7. Stek gnocchin i smör och olja. Tillsätt färsk salvia efter en stund. Gnocchin är klar när ytan är fin och frasig.
8. Servera gnocchin genast tillsammans med det brynta salviasmöret, rostade pinjenötter och riven parmesanost.

Tips! Provkoka gärna en gnocchi för att vara säker på att den håller ihop, gör den inte det så tillsätter du mer mjöl i degen.

Smaklig måltid!

Få våra vintips och recept till din inkorg

Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.
Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.

 

E-postadress*

Mobilnummer

  • Klicka för att dela på facebook
  • Klicka för att dela på twitter
  • Klicka för att dela på pinterest

Fler recept

Dragon- & tomatgratinerad gnocchi

Dragon- & tomatgratinerad gnocchi

Du har en påse gnocchi, en burk passerade tomater eller en färdig tomatsås, lite ost (gär..
Friterad kyckling med rödkålsallad

Friterad kyckling med rödkålsallad

Här möts fräsch och krispig rödkål med pressad lime, vitlöksmajonnäs med hot sauce och gi..
Hemgjord dragonvinäger – boosta din egna bearnaisesås

Hemgjord dragonvinäger – boosta din egn..

Ta fram det bästa hos dragonen genom att lägg in den i vinäger. Du får supergoda dragonbl..
Revbensspjäll med nudelsallad och grillad majs

Revbensspjäll med nudelsallad och grillad maj..

Revbensspjäll med en krispig nudelsallad - du måste testa! Så fräscht och gott, speciellt..
Brynt smör- & salviapasta med salsiccia

Brynt smör- & salviapasta med salsiccia

Fyllig rätt med nötigt smör och krispig salvia. Man kan utesluta salsiccian, på så sätt b..
Friterad minimozzarella med pestomajonnäs

Friterad minimozzarella med pestomajonnäs

Frasiga, ostiga och lite småsega rackare. Alltså friterade minimozzarella med chilihet pa..
Pangrattato – fattigmansparmesan

Pangrattato – fattigmansparmesan

Även kallad mollica fritta och mollica di pane. Alltså krispigt stekta brödsmulor, ofta m..
Capunti med fläskkarré

Capunti med fläskkarré

Pastasorten Capunti, ny bekantskap för många i Sverige. Härlig tycker vi, men så klart gå..
Fläskkarréskivor östa med vitlökssmör

Fläskkarréskivor östa med vitlökssmör

Här steker vi karrén precis som man gör med fläskkotletter. Men istället för färska örter..
Stekt fläsk med löksås

Stekt fläsk med löksås

Klassiker som få säger nej till. Alltså till och med löksåsen slinker ner hos barnen*. ..
Semitorkade tomater

Semitorkade tomater

Fixa en plåt på söndag så kan du förgylla måltiderna kommande vecka. Passar till kyckling..
Pinsa med kantarell och coppa di parma

Pinsa med kantarell och coppa di parma

Läcker pinsa med kantarellsmakande färskost. Tillsammans med coppa di parma, pinjenötter ..
Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.