https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan-24

Gnocchi alla Sorrentina

Gnocchi alla Sorrentina
Mjuk gnocchi med smält ost och smarrig tomatsås med en gratinerad yta. En strålande rätt från Kampanien som går snabbt att slänga ihop ifall du använder färdiga gnocchi. Följ länk för recept på hemgjord gnocchi, som också går snabbt att använda om de ligger redo i frysen.

Ingredienser (4 portioner)
450 g Gnocchi
400 gram Tomatkonserv, skalade hela.
250 g Mozzarella
75 g Parmesan, finriven
1/2 dl Olivolja
2 Vitlöksklyfta
1 krm Chiliflakes
Basilika
Svartpeppar
Salt

Gör så här
1. Förvärm ugnen på 250 grader.
2. Tärna mozzarellan och låt den vätska ur i en sil, du kan försiktigt krama ur osten med handen.
3. Krossa vitlöken lätt och låt den bli gyllene tillsammans med en nypa chiliflakes i olja på låg värme.
4. Ta ur vitlöken och låt några basilika blad fräsa lätt (sekunder) innan du tillsätter tomaterna, som du har kramat sönder med handen (finkrossade tomater går också bra). Smaka av med salt och låt koka i 15 minuter.
5. Koka gnocchin i lättsaltat vatten, lyft upp dem när de stigit upp till ytan.
6. Smörj en stor eller flera små portionsformar.
7. Blanda gnocchin med 3/4 delar av såsen och hälften av parmesanosten plus några rivna blad basilika. Häll i formen och sleva på resten av såsen och parmesanen och sedan mozarellan.
8. Grädda i ugnen, 10-12 minuter tills osten har smält och blivit knaprig.

Smaklig måltid!

Få våra vintips och recept till din inkorg

Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.
Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.

 

E-postadress*

Mobilnummer

  • Klicka för att dela på facebook
  • Klicka för att dela på twitter
  • Klicka för att dela på pinterest

Fler recept

Dragon- & tomatgratinerad gnocchi

Dragon- & tomatgratinerad gnocchi

Du har en påse gnocchi, en burk passerade tomater eller en färdig tomatsås, lite ost (gär..
Friterad kyckling med rödkålsallad

Friterad kyckling med rödkålsallad

Här möts fräsch och krispig rödkål med pressad lime, vitlöksmajonnäs med hot sauce och gi..
Hemgjord dragonvinäger – boosta din egna bearnaisesås

Hemgjord dragonvinäger – boosta din egn..

Ta fram det bästa hos dragonen genom att lägg in den i vinäger. Du får supergoda dragonbl..
Revbensspjäll med nudelsallad och grillad majs

Revbensspjäll med nudelsallad och grillad maj..

Revbensspjäll med en krispig nudelsallad - du måste testa! Så fräscht och gott, speciellt..
Brynt smör- & salviapasta med salsiccia

Brynt smör- & salviapasta med salsiccia

Fyllig rätt med nötigt smör och krispig salvia. Man kan utesluta salsiccian, på så sätt b..
Friterad minimozzarella med pestomajonnäs

Friterad minimozzarella med pestomajonnäs

Frasiga, ostiga och lite småsega rackare. Alltså friterade minimozzarella med chilihet pa..
Pangrattato – fattigmansparmesan

Pangrattato – fattigmansparmesan

Även kallad mollica fritta och mollica di pane. Alltså krispigt stekta brödsmulor, ofta m..
Capunti med fläskkarré

Capunti med fläskkarré

Pastasorten Capunti, ny bekantskap för många i Sverige. Härlig tycker vi, men så klart gå..
Fläskkarréskivor östa med vitlökssmör

Fläskkarréskivor östa med vitlökssmör

Här steker vi karrén precis som man gör med fläskkotletter. Men istället för färska örter..
Stekt fläsk med löksås

Stekt fläsk med löksås

Klassiker som få säger nej till. Alltså till och med löksåsen slinker ner hos barnen*. ..
Semitorkade tomater

Semitorkade tomater

Fixa en plåt på söndag så kan du förgylla måltiderna kommande vecka. Passar till kyckling..
Pinsa med kantarell och coppa di parma

Pinsa med kantarell och coppa di parma

Läcker pinsa med kantarellsmakande färskost. Tillsammans med coppa di parma, pinjenötter ..
Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.