Frasig smördeg med bacon

Ingredienser
1 pkt färsk eller fryst smördeg
Mjöl
1 pkt Bacon
1/2-1 Crème Bonjour á 100 g, valfri sort
Ost, förslagsvis parmesan eller västerbottenost
1 Ägg
Ev. Vallmo- eller sesamfrö
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg eller rulla ut degen på lätt mjölat bord.
Som pinnar
2. Kavla ut degen så att pinnarna blir något tunnare i slutändan plus så att de blir perfekt längd till baconskivorna om du använder de frysta plattor som är ca 9x17 cm.
3. Bred över färskosten i ett tunt lager (rumsvarmt och omrört så går det lätt), strö över riven ost och krydda med färskmalen svartpeppar. Dela baconskivorna på mitten på längden samt på bredden. Klipp eller skär smördegen i lika stora remsor och lägg på en baconremsa på varje. Vrid dem runt sig själva och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
4. Pensla med uppvispat ägg och strö eventuellt på vallmo- eller sesamfrön.
5. Grädda i cirka 12 minuter tills de är frasiga och gyllene.
6. Låt dem svalna och servera dem på minglet eller buffén. Ska de inte ätas upp närmsta timmen så förvara dem i en lufttät burk i kylen. Om de blir sega så ger du dem nytt liv igen i en ugn eller airfryer.
Som bullar/rullar
2. Kavla eventuellt ut degen något.
3. Bred över färskosten i ett tunt lager (rumsvarmt och omrört så går det lätt), strö över riven ost och krydda med färskmalen svartpeppar. Lägg på baconskivor och rulla ihop.
4. Skär i bitar och lägg eller ställ dem på högkant på plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö eventuellt på vallmo- eller sesamfrön.
5. Grädda i cirka 15-17 minuter tills de är frasiga och gyllene.
6. Låt dem svalna och servera dem på minglet eller buffén. Ska de inte ätas upp närmsta timmen så förvara dem i en lufttät burk i kylen. Om de blir sega så ger du dem nytt liv igen i en ugn eller airfryer.
Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.
Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.
Fler recept

Hemgjord dragonvinäger – boosta din egn..

Revbensspjäll med nudelsallad och grillad maj..

Brynt smör- & salviapasta med salsiccia

Friterad minimozzarella med pestomajonnäs

Pangrattato – fattigmansparmesan

Capunti med fläskkarré

Fläskkarréskivor östa med vitlökssmör

Stekt fläsk med löksås

Semitorkade tomater

Pinsa med kantarell och coppa di parma

Smördegspinnar

Srirachamajonnäs

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.