https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan-24

Frasig smördeg med bacon

Frasig smördeg med bacon
Härliga och frasiga tilltugg till buffen eller minglet. Enkla att göra och dessutom väljer du själv om du rullar ihop dem som bullar eller gör dem som pinnar. Variera smaken på färskosten beroende vad ni är sugna på, vitlök, kantarell, rostad paprika eller kanske bara med naturell smak.

Ingredienser
1 pkt färsk eller fryst smördeg
Mjöl
1 pkt Bacon
1/2-1 Crème Bonjour á 100 g, valfri sort
Ost, förslagsvis parmesan eller västerbottenost
1 Ägg
Ev. Vallmo- eller sesamfrö

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg eller rulla ut degen på lätt mjölat bord.

Som pinnar
2.
Kavla ut degen så att pinnarna blir något tunnare i slutändan plus så att de blir perfekt längd till baconskivorna om du använder de frysta plattor som är ca 9x17 cm.
3. Bred över färskosten i ett tunt lager (rumsvarmt och omrört så går det lätt), strö över riven ost och krydda med färskmalen svartpeppar. Dela baconskivorna på mitten på längden samt på bredden. Klipp eller skär smördegen i lika stora remsor och lägg på en baconremsa på varje. Vrid dem runt sig själva och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
4. Pensla med uppvispat ägg och strö eventuellt på vallmo- eller sesamfrön.
5. Grädda i cirka 12 minuter tills de är frasiga och gyllene.
6. Låt dem svalna och servera dem på minglet eller buffén. Ska de inte ätas upp närmsta timmen så förvara dem i en lufttät burk i kylen. Om de blir sega så ger du dem nytt liv igen i en ugn eller airfryer.

Som bullar/rullar
2.
Kavla eventuellt ut degen något.
3. Bred över färskosten i ett tunt lager (rumsvarmt och omrört så går det lätt), strö över riven ost och krydda med färskmalen svartpeppar. Lägg på baconskivor och rulla ihop.
4. Skär i bitar och lägg eller ställ dem på högkant på plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö eventuellt på vallmo- eller sesamfrön.
5. Grädda i cirka 15-17 minuter tills de är frasiga och gyllene.
6. Låt dem svalna och servera dem på minglet eller buffén. Ska de inte ätas upp närmsta timmen så förvara dem i en lufttät burk i kylen. Om de blir sega så ger du dem nytt liv igen i en ugn eller airfryer.

Få våra vintips och recept till din inkorg

Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.
Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.

 

E-postadress*

Mobilnummer

  • Klicka för att dela på facebook
  • Klicka för att dela på twitter
  • Klicka för att dela på pinterest

Fler recept

Hemgjord dragonvinäger – boosta din egna bearnaisesås

Hemgjord dragonvinäger – boosta din egn..

Ta fram det bästa hos dragonen genom att lägg in den i vinäger. Du får supergoda dragonbl..
Revbensspjäll med nudelsallad och grillad majs

Revbensspjäll med nudelsallad och grillad maj..

Revbensspjäll med en krispig nudelsallad - du måste testa! Så fräscht och gott, speciellt..
Brynt smör- & salviapasta med salsiccia

Brynt smör- & salviapasta med salsiccia

Fyllig rätt med nötigt smör och krispig salvia. Man kan utesluta salsiccian, på så sätt b..
Friterad minimozzarella med pestomajonnäs

Friterad minimozzarella med pestomajonnäs

Frasiga, ostiga och lite småsega rackare. Alltså friterade minimozzarella med chilihet pa..
Pangrattato – fattigmansparmesan

Pangrattato – fattigmansparmesan

Även kallad mollica fritta och mollica di pane. Alltså krispigt stekta brödsmulor, ofta m..
Capunti med fläskkarré

Capunti med fläskkarré

Pastasorten Capunti, ny bekantskap för många i Sverige. Härlig tycker vi, men så klart gå..
Fläskkarréskivor östa med vitlökssmör

Fläskkarréskivor östa med vitlökssmör

Här steker vi karrén precis som man gör med fläskkotletter. Men istället för färska örter..
Stekt fläsk med löksås

Stekt fläsk med löksås

Klassiker som få säger nej till. Alltså till och med löksåsen slinker ner hos barnen*. ..
Semitorkade tomater

Semitorkade tomater

Fixa en plåt på söndag så kan du förgylla måltiderna kommande vecka. Passar till kyckling..
Pinsa med kantarell och coppa di parma

Pinsa med kantarell och coppa di parma

Läcker pinsa med kantarellsmakande färskost. Tillsammans med coppa di parma, pinjenötter ..
Smördegspinnar

Smördegspinnar

Smördegspinnar, smördegssticks, smördegsstänger - kalla dem för vad du vill. Oavsett så ä..
Srirachamajonnäs

Srirachamajonnäs

Kan vara en av de mest lättaste dipparna du kan kan fixa, speciellt om du använder färdig..
Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.