Salsiccia-ragu med färska fikon, chili och buffelmozzarella

Ingredienser (2 portioner)
200g Pasta (t.ex Bucatini eller Pici)
300g Färsk salsiccia
2 st scharlottenlökar
2 st vitlöksklyftor
2 dl Vitt vin
400g Passerade tomater
1 st Stjälkselleri
1-2 st Chilifrukter
100g Buffelmozzarella
2 msk Rosmarin
Fikon
Persilja
Gör så här
1. Ta av skinnet på korven och behåll köttet. Nyp ner det i små bitar och stek i lite olja tills bitarna fått en fin färg. Addera hackad lök, vitlök, chili, rosmarin och selleri och låt det fräsa i några minuter. Addera vitt vin och låt vinet koka på hög värme någon minut. Addera passerade tomater och låt allt puttra i 15 minuter. Ställ åt sidan till servering.
2. Koka pasta enligt anvisningarna på paketet.
3. Blanda pastan med såsen och dra sönder mozzarella och lägg ner i pastan så att den smälter lite. Lägg upp allt på tallrik och toppa med fikon, hackad persilja och eventuellt lite riven parmesan.
Smaklig måltid!
Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.
Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.
Fler recept

Spaghetti aglio e olio

Smörstekt torskrygg med potatispuré och knape..

Frasiga smördegskorgar med räkröra

Ostron mignonette

Klassisk fiskgratäng med räk- och dillsås sam..

Grillade lammkotletter med bräserad potatis o..

Musselpasta

Löksoppa

Kycklingben med körsbärstomater, grillad hjär..

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.