Gambas al Pil Pil

Ingredienser (4 portioner)
Stora råa räkor 16 st (använder du räkor av mindre storlek så får du räkna med några fler)
Salt 1 nypa
Chiliflingor el färsk chili 2 tsk
Vitlöksklyftor, hackade 3 st
Paprikapulver
Olivolja 8 msk
Bladpersilja, hackad (spara också till dekoration)
Färskt ljust bröd, gärna surdegsbaguette, att doppa med
Gör så här
1. Skala räkorna. Hacka vitlöken. Skölj och grovhacka persiljan.
2. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt chiliflakes, salt och den hackade vitlöken och låt det hela fräsa på medelvärme i pannan ca 5 minuter.
3. Lägg i räkorna och pudra över lite paprikapulver. Tillaga dem tills de är rosa, inte för länge. Rör i persilja. Smaka av om det behövs mer salt.
4. Servera genast med gott färskt ljust bröd som bondbröd eller baguette.
Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.
Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.
Fler recept

Spaghetti aglio e olio

Salsiccia-ragu med färska fikon, chili och bu..

Smörstekt torskrygg med potatispuré och knape..

Frasiga smördegskorgar med räkröra

Ostron mignonette

Klassisk fiskgratäng med räk- och dillsås sam..

Grillade lammkotletter med bräserad potatis o..

Musselpasta

Löksoppa

Kycklingben med körsbärstomater, grillad hjär..

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.