Capunti med fläskkarré

Ingredienser
400 g Capunti
500 g Fläskkarré i skivor
200 g Blomkål
30 g Smör
100 g Körsbärstomater
1-2 Vitlöksklyfta
2 Timjankvistar, alt torkad
1/2 dl Hackad persilja
Svartpeppar
CItron
Salt
Gör så här
1. Koka upp vatten och tillsätt lite mindre salt än vanligt, då vi ska använda ganska mycket pastavatten till sås.
2. Lägg i blomkål, ganska stora bitar, och koka den i cirka 3-4 minuter. Den ska fortfarande ha ganska stort motstånd. Ta upp och lägg åt sidan.
3. Banka ut köttet något så det blir lite mörare. Halvera tomaterna och börja koka pastan medans du steker köttet.
4. Krydda ena sida av köttet med salt. Stek först den saltade sidan i olja, ca 3-4 minuter om skivorna är 2 cm. Salta andra sidan, vänd och stek lika länge. Lägg ner smör, timjan och lätt krossad vitlök och ös köttet medans det steks klart. Krydda med svartpeppar. Lyft upp vitlöken och köttet och låt vila. Nu har du förhoppningsvis goda brynta smaker av köttet kvar i pannan.
5. Häll tomaterna i stekpannan så de börjar släppa sin vätska. Skrapa botten så smakerna tas upp. Häll i en slev av pastavattnet och låt det småkoka tills pastan har 1-2 minut kvar av koktiden.
6. Häll av pastan. Spar några deciliter av vattnet. Ta upp timjankvistarna och tillsätt pastan i stekpannan. Låt pastan gå klart. Kasta eller rör runt så hjälper du dels stärkelsen att bilda en fin konsistens samt att du slår in syre i såsen (gammalt knep från det Italienska köket som skapar magi).
7. Dela blomkålen ytterligare om du önskar och lägg ner dem i pastan tillsammans med hackad persilja. Servera med karréskivorna på sidan eller skiva upp och lägg ner i pastan. Pressa över lite citron och njut!
Tips! För extra dimension så är det gott att lägga ner lite semitorkade tomater.
Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.
Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.
Fler recept

Hemgjord dragonvinäger – boosta din egn..

Revbensspjäll med nudelsallad och grillad maj..

Brynt smör- & salviapasta med salsiccia

Friterad minimozzarella med pestomajonnäs

Pangrattato – fattigmansparmesan

Fläskkarréskivor östa med vitlökssmör

Stekt fläsk med löksås

Semitorkade tomater

Pinsa med kantarell och coppa di parma

Frasig smördeg med bacon

Smördegspinnar

Srirachamajonnäs

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.