Smördegspinnar

Ingredienser
1 pkt färsk eller fryst smördeg
Mjöl
1 Ägg
Ost, förslagsvis parmesan eller västerbottenost
Vallmofrön
Salt
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg eller rulla ut degen på ett lätt mjölat bord. Kavla ut degen något så att pinnarna blir lite tunnare i slutändan.
3. Pensla med uppvispat ägg och strö över finriven ost och vallmofrön. Här kan du också krydda med någon god örtblandning med hetta i för variation.
4. Klipp eller skär i 1-2 cm breda remsor. Snurra dem samtidigt som du drar ut dem lite. Lägg på plåt och pensla med ägget och strö på lite flingsalt.
5. Grädda i cirka 10 minuter tills de är frasiga och gyllene.
6. Låt dem svalna och njut till soppan eller fördrinken. Förvara dem i lufttät burk. Om de skulle bli sega så går det bra att ge dem nytt liv igen i ugn eller airfryer.
Tips!Du kan byta ut vallmo mot sesamfrön.
Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.
Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.
Fler recept

Hemgjord dragonvinäger – boosta din egn..

Revbensspjäll med nudelsallad och grillad maj..

Brynt smör- & salviapasta med salsiccia

Friterad minimozzarella med pestomajonnäs

Pangrattato – fattigmansparmesan

Capunti med fläskkarré

Fläskkarréskivor östa med vitlökssmör

Stekt fläsk med löksås

Semitorkade tomater

Pinsa med kantarell och coppa di parma

Frasig smördeg med bacon

Srirachamajonnäs

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.