https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan-24

Brynt smör- & salviapasta med salsiccia

Brynt smör- & salviapasta med salsiccia
Fyllig rätt med nötigt smör och krispig salvia. Man kan utesluta salsiccian, på så sätt blir måltiden även vegetarisk.

Ingredienser (4 portioner)
400 g Pasta Mista eller annan valfri
300 g Salsiccia
100 g Smör
4 Vitlöksklyftor
2 krukor Salvia
1-2 nypor Chilliflakes
75 g Parmesan
1 Citron
Olivolja
Salt

Gör så här
1. Bryn salsicciabitar i lite olivolja och håll varma. Börja koka pastan, glöm inte att salta vattnet.
2. Smält smöret i en stekpanna, gärna traktörpanna. Lägg i skalad och lätt krossad vitlök som sedan tas upp när de har blivit lätt gyllene (viktigt att de inte bränns, det kan annars bli att smaka beskt).
3.Rör i botten och bryn smöret. När smöret tystnat lägger du i salvian så att de friteras. Ta upp merparten av salvian med hålslev och lägg på hushållspapper. Tillsätt en skopa pastavatten och en nypa chiliflakes i det brynta smöret. Låt det småputtra i väntan på att pastan kokas klart.
4. Koka pastan en minut kortare än vad som står på förpackningen. Häll av pastavattnet och spara någon deciliter av vattnet. Vänd ner pastan i stekpannan och låt dem gå klart. Om det behövs så tillsätt mer pastavatten. Kasta gärna runt pastan lite så att såsen reds och lägger sig härligt runt pastan.
5. Ta bort från värmen och riv ner citronzest och lite parmesan. Blanda ner salsiccian, salvian och smaka av med citronjuice.
6. Servera och njut, varför inte tillsammans med ett gott vin!

Få våra vintips och recept till din inkorg

Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.
Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.

 

E-postadress*

Mobilnummer

  • Klicka för att dela på facebook
  • Klicka för att dela på twitter
  • Klicka för att dela på pinterest

Fler recept

Hemgjord dragonvinäger – boosta din egna bearnaisesås

Hemgjord dragonvinäger – boosta din egn..

Ta fram det bästa hos dragonen genom att lägg in den i vinäger. Du får supergoda dragonbl..
Revbensspjäll med nudelsallad och grillad majs

Revbensspjäll med nudelsallad och grillad maj..

Revbensspjäll med en krispig nudelsallad - du måste testa! Så fräscht och gott, speciellt..
Friterad minimozzarella med pestomajonnäs

Friterad minimozzarella med pestomajonnäs

Frasiga, ostiga och lite småsega rackare. Alltså friterade minimozzarella med chilihet pa..
Pangrattato – fattigmansparmesan

Pangrattato – fattigmansparmesan

Även kallad mollica fritta och mollica di pane. Alltså krispigt stekta brödsmulor, ofta m..
Capunti med fläskkarré

Capunti med fläskkarré

Pastasorten Capunti, ny bekantskap för många i Sverige. Härlig tycker vi, men så klart gå..
Fläskkarréskivor östa med vitlökssmör

Fläskkarréskivor östa med vitlökssmör

Här steker vi karrén precis som man gör med fläskkotletter. Men istället för färska örter..
Stekt fläsk med löksås

Stekt fläsk med löksås

Klassiker som få säger nej till. Alltså till och med löksåsen slinker ner hos barnen*. ..
Semitorkade tomater

Semitorkade tomater

Fixa en plåt på söndag så kan du förgylla måltiderna kommande vecka. Passar till kyckling..
Pinsa med kantarell och coppa di parma

Pinsa med kantarell och coppa di parma

Läcker pinsa med kantarellsmakande färskost. Tillsammans med coppa di parma, pinjenötter ..
Frasig smördeg med bacon

Frasig smördeg med bacon

Härliga och frasiga tilltugg till buffen eller minglet. Enkla att göra och dessutom välje..
Smördegspinnar

Smördegspinnar

Smördegspinnar, smördegssticks, smördegsstänger - kalla dem för vad du vill. Oavsett så ä..
Srirachamajonnäs

Srirachamajonnäs

Kan vara en av de mest lättaste dipparna du kan kan fixa, speciellt om du använder färdig..
Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.