Grillad fläskkarré med ugnsrostad pestopotatis

Ingredienser (4 portioner)
Mandelpotatis eller delikatesspotatis, valfri mängd.
Fläskkarré, 4 st bitar.
Rub till köttet
1 msk Paprikapulver
1 msk Salt
0,5 msk Lökpulver
0,5 msk Vitlökspulver
1 tsk Chilipulver
1 krm Cayennepeppar
Balsamicoglaze
0,5 dl Chilisås
0,5 dl Tamarisoja
0,5 dl Honung
0,5 dl Balsamvinäger
0,5 dl Worcestersås
1 msk Fikonbalsamico
Svartpeppar
Riven vitlök
Maizena
Pesto
4 dl Färsk basilika (ca 2 krukor)
2 st Vitlöksklyftor
50 g Pinjenötter
2 krm Salt
100 g Parmesanost
1 dl Olivolja
Paprikaröror
2 st Röda paprikor
2 msk Olivolja
150 g Fetaost
Tabasco
Turkisk Yoghurt
Citroncest
En halv vitlök
Svartpeppar
Salt
Gör så här
1. Gnid in fläskkarrén med ruben/kryddblandningen. Tillsätt gärna valfri ört. För mer hetta kan du lägga till svartpeppar, spiskummin eller mer cayennepeppar.
2. Balsamicoglaze: Koka upp alla ingredienser till balsamicoglazen, smaka av med svartpeppar och riven vitlök. Red av med maizena.
3. Dela upp paprikorna i halvor och ta bort kärnhuset. Lägg med skalet uppåt i en ugnsform med olivolja och grilla i ugnen tills de blir svarta, 225 grader i ca 15 minuter. Lägg paprikan i en bunke när de är klara och ha över plastfolie och låt dem svalna, så blir det enklare att dra av skalet.
4. Pesto: Kör färsk basilika, vitlöksklyftor, salt och pinjenötter i matberedaren. Riv parmesanosten och kör tillsammans med röran. Avsluta med att ringla i olivoljan samtidigt som maskinen är igång. Smaka av.
5. Skala och skär upp paprikan. Mixa paprikan tillsammans med smulad fetaost, smaka av med vitlök, salt och peppar. Häll upp hälften av röran i en skål och blanda med lika mängd turkisk yoghurt och smaka av med tabasco. Andra hälften av röran river du ner citronskal i.
6. Ställ in potatisen i ugnen, 225 grader i 25-30 minuter. Blanda sedan potatisen och peston efter tycke och smak, vi använde cirka hälften av peston.
7. Grilla och pensla över glaze mot slutet.
8. Servera.
Smaklig måltid!
Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.
Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.
Fler recept

Hemgjord dragonvinäger – boosta din egn..

Revbensspjäll med nudelsallad och grillad maj..

Brynt smör- & salviapasta med salsiccia

Friterad minimozzarella med pestomajonnäs

Pangrattato – fattigmansparmesan

Capunti med fläskkarré

Fläskkarréskivor östa med vitlökssmör

Stekt fläsk med löksås

Semitorkade tomater

Pinsa med kantarell och coppa di parma

Frasig smördeg med bacon

Smördegspinnar

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.