Stekt rödspätta med beurre blanc och smörslungade grönsaker

Ingredienser (2-3 portioner)
400g Rödspätta
100g Gurka
100g Sockerärtor
1 st Apelsin
Färsk dill
Citron
Salt
Smör
Beurre blanc
1 dl Vitt vin
1 msk Vitvinsvinäger
5 st Vitpepparkorn
2 st Schalottenlök
1,5 dl Grädde
140g Smör
Citron
Salt
Pressad potatis till servering
Gör så här
1. Skär upp kylskåpskallt smör i kuber. Skala gurka, dela på längden och gröp ur kärnhuset. Skär gurkan i ca 0,5 cm tjocka skivor. Filéa apelsinen. Finhacka schalottenlöken.
2. Reducera vin, vinäger, lök, pepparkorn till halva mängden. Sila av och tillsätt grädde och reducera till hälften igen. Sänk värmen och vispa ner smörkuberna till önskad konsistens, tillsätt smöret försiktigt i början.
3. Salta rödspättan och stek i smör, 1-2 minuter per sida. Ös gärna med smör under stekningen. Varmhåll sedan i ugn i ca 75 grader.
4. Koka sockerärtorna hastigt i lättsaltat vatten. Sila av vattnet. Stek gurkan och ärtskidorna i smör. Tillsätt hackad dill och den filéade apelsinen. Smaka av med citron och salt.
5. Servera med pressad potatis.
Smaklig måltid!
Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.
Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.
Fler recept

Hemgjord dragonvinäger – boosta din egn..

Revbensspjäll med nudelsallad och grillad maj..

Brynt smör- & salviapasta med salsiccia

Friterad minimozzarella med pestomajonnäs

Pangrattato – fattigmansparmesan

Capunti med fläskkarré

Fläskkarréskivor östa med vitlökssmör

Stekt fläsk med löksås

Semitorkade tomater

Pinsa med kantarell och coppa di parma

Frasig smördeg med bacon

Smördegspinnar

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.