Svamp x2, fylld lövbiff med kantarellsås

Ingredienser
600 g lövbiff
500 g svamp
olja och smör till stekning
1 gul Lök
3 vitlöksklyftor
1 tsk timjan, hackad torkad eller färsk
1 dl vitt vin
3 dl grädde
2 dl kycklingbuljong
salt och peppar
ev. sherryvinäger
1 dl färskost, ev. smaksatt
2 msk soltorkade tomater, finhackat
1-2 dl ost riven, förslagsvis pecorino, parmesan eller prästost.
salt och peppar
tandpetare
Gör så här
1. Börja med att steka svampen till såsen och lövbiffen i olja. När vätskan har släppt och kokat bort lägger du i en klick smör och löken. Ta av en tredjedel till fyllningen när svampen fått färg och löken blivit glansig, smaka av med salt, timjan och peppar. Tillsätt vin i resterande och låt det koka in. Sedan är det dags för buljong och grädde som du låter koka med några minuter. Vill du ha en slät sås så mixar du den. Smaka av med peppar, salt och eventuellt lite sherryvinäger.
2. Blanda färskost med soltorkade tomater.
3. Lägg upp köttet på en skärbräda och salta. Bred ut ostblandningen på hela och sedan svampfräset på ena halvan. Toppa med ost och vik ihop, lås med en tandpetare.
4. Salta på båda sidorna och stek på hög värme i cirka 1 min på vardera sida.
5. Servera och njut!
Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.
Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.
Fler recept

Hemgjord dragonvinäger – boosta din egn..

Revbensspjäll med nudelsallad och grillad maj..

Brynt smör- & salviapasta med salsiccia

Friterad minimozzarella med pestomajonnäs

Pangrattato – fattigmansparmesan

Capunti med fläskkarré

Fläskkarréskivor östa med vitlökssmör

Stekt fläsk med löksås

Semitorkade tomater

Pinsa med kantarell och coppa di parma

Frasig smördeg med bacon

Smördegspinnar

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.