https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Varan har lagts i din varukorg!

Meny
Vinhyllan.se
  • Sök

Produktinformation

Omdömen

    Baserat på 1 röster.
    Klicka här för att lämna omdöme

Lämna ett omdöme på Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Brut.

Välj betyg
Ditt namn
Din e-post (valfritt)
Vad tyckte du om produkten?
Kontroll: Vad är 2+2?

Avbryt
Magnus skrev:
Min favorit! Torr och frisk, toppen till mat eller som fördrink.

2019-04-17

Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Brut

Mousserande vin Vitt torrt från distriktet Bourgogne i Frankrike av producenten Louis Bouillot.
299 SEK

Beställ

Antal väljer du i nästa steg.

E-post
Mobilnummer
Ort

Jag accepterar villkoren
  • Art. nr: 7688
  • Förpackning: Magnum
  • Produkttyp: Mousserande vin Vitt torrt
  • Pris: 299 kr
  • Volym: 150 cl
  • Alkoholhalt: 12.00%
  • Importör: Giertz Vinimport AB
Magnus - 2019-04-17
Min favorit! Torr och frisk, toppen till mat eller som fördrink.

”Denna ståtliga magnumflaska imponerar såklart och är tillika ytterst välgjord. Vi njuter brödiga, rostade toner tillammans med vinteräpplen, blodgrape, nougat och mariekex. Njut innan, till och efter maten.”DinVinguide.se, 3 april 2019

Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Brut är ett elegant mousserande vin, gjort som en champagne i Bourgogne. De handplockade druvorna har fått vila i 15 månader på egen jästfällning. Crémant de Bourgogne Brut har en fin balans mellan syra, mineraler och inslag av äpplen, citrus och rostat bröd. Servera Louis Bouillot Crémant de Bourgogne som aperitif, till bufféer eller till rätter med fisk och skaldjur.

Vinet finns även i storlekarna 750 ml, 3000 ml, 6000 ml.

Vinifikation
Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt dosage, och försluts igen.

Louis Bouillot
Alltsedan starten 1877 i Nuits-St-Georges har Louis Bouillot varit en erkänd tillverkare av mousserande kvalitetsvin i Bourgogne. Hos Louis Bouillot framställs inte bara standardviner av hög kvalitet utan även särskilt utarbetade toppviner vars druvor är plockade från några av Bourgognes bästa vingårdslägen. Idag ägs Louis Bouillot av Boisset-gruppen som också har grundat ett stort vinturistcentrum i Nuits-St-Georges med fokus på Crémant de Bourgogne.

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.