https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Zinfandel

Zinfandel är en exotisk blå druva som förknippas med Kaliforniens röda viner. Soliga Kalifornien ger viner som påminner lite om sylt och som är mycket fruktiga med hög alkoholhalt. Druvan har ett tunt skal och mognar sent och ojämt. Det kan sitta helt omogna druvor tillsammans med nästan övermogna på en druvklase och druvorna blir lätt russinliknande om de skördas för sent. Det görs även roséviner från druvan.

Zinfandels ursprung har under många år varit diskussionsämne och idag vet man med hjälp av DNA-teknik att det är samma druva som Primitivo och ursprunget är Kroatien. Troligtvis kom den till USA via Imperial Nursery i Wien med en leverans till Long Island.

Så smakar röd Zinfandel

Röd Zinfandel smakar lite som sylt med blåbär, björnbär, körsbär och plommon. Man kan också märka inslag av lakrits då man dricker det. Det kan också finnas aromer av tobak och rök samt krydda. Normalt sett så har Zinfandel högre alkoholhalt som kan ligga strax över 14%

Passar bra med: Det här är ett sötare rödvin som kan passa mycket bra med grillat kött och kryddrik mat. Matchar väl med mat som har samma kryddinslag som vinet.

Odlas i: USA

Viktiga distrikt: Kalifornien, Sonoma

Smak och doft: Fruktiga inslag av hallon, körsbär, plommon, fikon och aprikos. Kan också dofta som lakrits, anis, rök och kummin.

 

Publicerat: 8 november, 2017
Skrivet av: Vinhyllan.se

Klicka för att dela på facebook

Klicka för att dela på twitter

Klicka för att dela på pinterest

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.