https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Verdejo

Verdejo här är en druvsort som odlas mycket i Spanien. Det är i Rueda som det finns flest odlingar med Verdejo där den är Spaniens stolthet. Vinerna gjorda på druvan blir örtiga och aromatiska och kapabla till att åldras väl. Med ålder får vinerna en lite nötigare karaktär. Med inslag av svartavinbärsblad och örter så gick tankarna lätt till Sauvignon Blanc förr. Men vinerna är idag inte alls karaktäristiska på det sättet utan mer åt gröna äpplen, gräs och fänkål. Vinerna har hög syra och en fruktig ton.

Verdejo passar bra till maten

Man kan använda Verdejo för att njuta bättre av mat. Man kan matcha viner med många olika typer av rätter. Ett litet trick är att fundera på om man hade kunnat laga rätten i citron. Om detta låter som en bra idé så är Verdejo till maten också det. Med såser som är krämiga eller som baseras på kokosmjölk så passar detta vin också bra.

Passar bra med: Det här är det perfekta valet då det ska serveras kyckling eller tofurätter.

Odlas i: Spanien, USA

Viktiga distrikt: Rueda, Castilla y Leon

Smak och doft: Inslag av grön melon, grapefrukt och persiska ger ett mycket friskt vin som känns lätt och spännande att dricka.

 

Publicerat: 29 januari, 2018
Skrivet av: Vinhyllan.se

Klicka för att dela på facebook

Klicka för att dela på twitter

Klicka för att dela på pinterest

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.