https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Tinta Barroca

I Douro i Portugal så odlar man druvsorten Tinta Barroca. Den används för det mesta för att producera portviner. Det här beror på att Tinta Barroca har en hög sockerhalt och för att den kan ge vin med hög alkoholhalt. Druvsorten ger stora skördar och är därmed mycket populär bland vinodlare. Det här är den tredje mest planterade druvan i Douro.

En druva som inte tål för mycket värme

Om det blir för varmt väder så är det inte bra för Tinta Barroca. Druvorna har en tendens att torka på vinrankan. För att undvika druvor som skrynklar i torkan så planterar man ofta denna sort lite högre upp där det är kyligare. Dessutom så väljer man kullar som riktas mot norr där man får ett bättre skydd mot starkt solsken på eftermiddagen.

En bra druva för blandningar

Det här är en druvsort som är mycket tacksam att använda i blandningar. Det finns bara några få viner som består enbart av Tinta Barroca och dessa kommer från Sydafrika där den används för att tillverka portvinsliknande viner.

Tinta Barroca till maten

Det här är vin som kan vara mycket aromatiskt och fruktigt. Det går väl ihop med kött och även med de grönsaker som man kanske tillagar på grillen.

Passar bra med: Det här är vin som man gärna kan dricka till stek som serveras med grillade grönsaker.

Odlas i: Portugal, Sydafrika

Viktiga distrikt: Douro

Smak och doft: En söt smak som är mycket fruktig och kraftiga aromatiska inslag kan förväntas av vin gjorda på Tinta Barroca.

 

Publicerat: 29 januari, 2018
Skrivet av: Vinhyllan.se

Klicka för att dela på facebook

Klicka för att dela på twitter

Klicka för att dela på pinterest

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.