https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Solaris

Solaris är en grön druva framtagen genom korsning av andra druvor. De egenskaper som eftersöktes var att den ska kunna odlas i kallare klimat och kunna stå emot sjukdomar. Den togs fram i Baden i Tyskland 1975.

Druvan och vinernas karaktär
Solaris mognar tidigt, faktiskt tidigare än nästan alla andra druvor. Den trivs bra i kallare klimat och är resistent mot många sjukdomar. Från druvan kan man utvinna en stor volym av must vilket gör att druvan blir perfekt för de som vill ha stora volymer för vinmakande. Druvan har ett högt sockerinnehåll naturligt och även hög syra. Det produceras torra till söta viner från Solaris. Vanliga aromer och dofter päron, citrus, krusbär, grapefrukt och lime. I de sötare vinerna hittar vi även banan, ananas, honung, mandel och aprikoser.

Var odlas Solaris
I Tyskland, Sverige, Norge, Danmark och England finns odlingar. Även i Schweiz, Belgien och Italien i liten skala.

Vad passar till
Till de torrare vinerna passar fisk och skaldjur, pajer och enklare sallader. Vinerna med mer sötma passar desserter och grönmögelostar.

 

Publicerat: 9 november, 2017
Skrivet av: Vinhyllan.se

Klicka för att dela på facebook

Klicka för att dela på twitter

Klicka för att dela på pinterest

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.