https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Solaris

Det här är en druvsort som utvecklades år 1975 i Tyskland. Det är också i Baden, Tyskland, som man odlar denna druvsort som flitigast. Druvan kommer från Merzling och Gm 6493 som är en korsning av Zarya Severa och Muscat Ottonel. Från Solaris produceras torrt, sött och mousserande vin. Solaris är framtagen för att stå emot sjukdomar och för att kunna odlas i lite kallare klimat.

En druva som trivs i Skandinavien

Det är inte bara i Tyskland som man har lyckats väl med Solaris. Det här är en druvsort som odlas i Sverige, Danmark och Norge. Man kan också finna odlingar i Schweiz och Belgien.

Det finns också ett intresse för druvsorten i norra Italien där klimatet är tillräckligt kyligt för att den ska trivas. Man har börjat odla i regioner som Trentino Alto Adige så det kan möjligen bli aktuellt med italienska Solaris av hög kvalitet framöver.

Passar bra med: Fiskrätter och skaldjur såväl som med kycklingsallad. Sötman gör också att man kan servera vinet till efterrätten.

Odlas i: Tyskland, Sverige, Danmark, Norge

Viktiga distrikt: Baden, Sachsen, Skåne

Smak och doft: Smaken är söt och doften för tankarna till parfym. Doften är också söt då man påminns av banan och ananas. Kan också ha en arom av hasselnöt.

 

Publicerat: 9 november, 2017
Skrivet av: Vinhyllan.se

Klicka för att dela på facebook

Klicka för att dela på twitter

Klicka för att dela på pinterest

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.