https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Rondo

Druvsorten kallades länge för GM6494-5 . Druvan trivs fint i kallare klimat och odlas därför också i Sverige. Med Rondo så får man viner med bra färg och en klassisk rödvinskänsla. Det går bra att blanda Rondo med andra druvsorter som till exempel med Pinot Noir för att få fram riktigt bra vin. Man har lyckats rätt så bra med druvan i England, och den som är intresserad av svenskt vin har med största sannolikhet hört talas om druvan.

Druvor med tjockt skal

Rondo växer i rätt så stora kluster och de har tjockt skal med en blåaktig färg. Druvan klarar kalla vintrar mycket bra och är egentligen framtagen av denna anledning. Den börjar växa tidigt och hinner mogna vid låga temperaturer.  Smaken på druvorna påminner också om mörka bär. Vinrankan har stora mörkgröna blad och den producerar mycket frukt. När det handlar om vinproduktion så finns det fördelar med att begränsa plantans avkastning. Det gör man genom att beskära på vintern för att minska på knopparna som kommer att bära frukt.

Ett bra vin till kötträtter
Man kan lätt servera Rondo med kötträtter som till exempel stuvning och lamm. Vinet fungerar också bra med grönsaker och klarar av maträtter med lite mer krydda och smak. Vinet har en alldeles unik karaktär som givetvis påverkas av var det odlas såväl som hur tillverkning sker.

Passar bra med: Kötträtter, stuvningar såväl som lamm. Klarar lite mer kryddig och fet mat.

Odlas i: Tyskland, England, Danmark, Sverige

Viktiga distrikt: Rheinhessen, Rheingau

Smak och doft: Smaken beror en hel del på var druvan odlas men det rör sig ofta om lite strävare rött vin som kan ha inslag av mörka bär.

 

Publicerat: 29 januari, 2018
Skrivet av: Vinhyllan.se

Klicka för att dela på facebook

Klicka för att dela på twitter

Klicka för att dela på pinterest

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.