https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Pinot Meunier

Druvorna kallas för Meunier i regionen Champagne men det kompletta namnet är Pinot Meunier. Druvsorten är mycket känd för att den används i Champagneblandningen. Namnet Meunier kommer från det franska ordet för mjölnare. Undersidan på bladen påminner just om mjöl och därför så fick druvsorten detta namn. Till skillnad från Chardonnay och Pinot Noir så trivs Pinot Meunier rätt så bra i kyligare klimat.

Pinot Meunier 

Pinot Meunier knoppar senare och mognar tidigare än Pinot Noir vilket gör druvan mer produktiv. Pigmenten är ljusare än Pinot Noir men syran är högre. Det görs en del roséviner på druvan i Frankrike och andra namn är till exempel Müllerrebe, Schwarzriesling i Tyskland

Vad kan man förvänta sig av ett Pinot Meunier vin?

Svaret på denna fråga beror givetvis en hel del på årgång och om det rör sig om ett rent Pinot Meunier vin eller inte. Du kan förvänta dig en rund smak med djup såväl som precision och energi. Det kan finnas tydliga inslag av blomst och mineral. En del varianter påminner lite om sten i jord vilket kan ha att göra med terrängen som druvan odlas i.

Passar bra med: Det här är ett rödvin som man lätt kan dricka till fiskrätter som till exempel tonfiskstek. Det passar också bra med andra läckerheter från havet som räkor.

Odlas i: Frankrike, Tyskland, Österrike, Schweiz, USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland

Viktiga distrikt: Aube, Loire

Smak och doft: Det här vinet kan ha smakinslag av söt frukt och kan också avge lite rökig doft.

 

Publicerat: 29 januari, 2018
Skrivet av: Vinhyllan.se

Klicka för att dela på facebook

Klicka för att dela på twitter

Klicka för att dela på pinterest

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.