https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Varan har lagts i din varukorg!

Meny
Vinhyllan.se
  • Sök

Nero d’Avola

Det här är en av Siciliens främsta druvsorter, men trots detta så är den inte så känd. En stor fördel med viner på Nero d’Avola är att de erbjuder hög kvalitet men till ett mycket överkomligt pris. Man kan finna två huvudsakliga inriktningar på smak och arom för detta vin. Antingen så kan man få en fruktig stil där även kaffe och chokladinslag är tydliga. Det finns också Nero d’Avola som är lite mer slimmade och eleganta med körsbär, örter och väldigt diskret ton från ekfatslagring.

En druvsort som trivs i torra klimat

Nero d’Avola trivs bra i torra klimat och gillar även hetta. Det är också därför som Sicilien passar så bra för odling av denna druvsort. Men druvan har faktiskt tagit sig till andra delar av världen. I Kalifornien så har man börjat experimentera med Nero d’Avola och den har faktiskt tagit sig hela vägen till södra Australien där det också bjuds på ett torrt och hett klimat.

Ett bra vin till köttet

Då fruktinslagen är rätt så tydliga och man får gott om tannin och en högre surhetsgrad så är Nero d’Avola ett bra vin till tyngre kötträtter. Oxfilé, biff och till och med en hamburgare kan sitta fint med detta vin. Med vilt så kan man få fram vinets fruktiga smak och nästan få upplevelsen av godis. Om du kryddar med anis, lagerblad, apelsin och kakao så kommer detta vin att fungera bra ihop med maten. Även vissa vegetariska rätter, som de med linser, går väl ihop med Nero d’Avola.

Passar bra med: Ett givet val då man ska äta tyngre kötträtter som behöver ett kraftfullt vin.

Odlas i: Italien, USA, Australien

Viktiga distrikt: Sicilien, Mendocino i Kalifornien, McLaren Vale

Smak och doft: Kan ha inslag av plommon, lakrits och choklad. Det här är ett rött vin med tydlig strävhet.

 

Publicerat: 8 november, 2017
Skrivet av: Vinhyllan.se

Klicka för att dela på facebook

Klicka för att dela på twitter

Klicka för att dela på pinterest

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.