https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Kerner

Kerner är en druva som är den mest framgångsrika korsning från Riesling. Druvorna är stora och gröna och påminner som sagt en hel del om Riesling både i vingården och i glaset som färdigt vin. Kerner har en hög syra och det här är ett vin som åldras väl. Men man får inte riktigt samma smak och fina struktur som Riesling viner är kända för. Vinodlare tycker dock om att jobba med Kerner. Det här är en sort som är rätt så lätt att jobba med oavsett jordmån. Dessutom så får man stora skördar. Då druvan knoppar sent så är den heller inte så känslig för vårens frost.

En populär druva på många håll

Druvan har dessutom har funnit vägen till flera andra länder. Idag så odlas denna sort även i Italien, Österrike, Schweiz, England, Kanada och Japan. I och med att druvan klarar frost så väl så är den särskilt populär i regioner där det kan bli lite kyligare.

Ett vin som passar bra till mycket mat

Om man ska äta mycket mat så är det inte så dumt att servera Kerner till måltiderna. Här får man rätt nivå på aciditet och så flera olika lager av smak som är spännande att upptäcka. Kanske blir det just till helgerna mot slutet av året som vinet kommer fram då man gärna vill påminnas om bakverk och få en känsla av värme. Kombinationen av nötter, söta frukter och blomst är utsökt. Man kan nästan sluta ögonen och föreställa sig att man befinner sig i en sommarträdgård. Perfekt för de kallare årstiderna med andra ord!

Passar bra med: Servera gärna med förrätter eller med grillad frisk. Passar också bra med vegetariska rätter med rotfrukter.

Odlas i: Tyskland, Italien, Österrike, Kanada, Japan

Viktiga distrikt: Isarco, Val Venosta, Pfalz, Rheinhessen, Alto Adige

Smak och doft: Smaken är lättsam och lite kryddig. Det kan förekomma inslag av muskot såväl som av mandarin, melon och passionsfrukt.

 

Publicerat: 29 januari, 2018
Skrivet av: Vinhyllan.se

Klicka för att dela på facebook

Klicka för att dela på twitter

Klicka för att dela på pinterest

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.