https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Grenache Blanc

Grenache Blanc, eller som den heter i Spanien Garnacha Blanca, är en grön druva som är ganska diskret och odlas inte lika mycket som den gjorts tidigare. Oftast används druvan i olika blends både i Frankrike och i Spanien och den ingår i det vita Châteauneuf-du-Pape och i vins doux naturel från Riversaltes.

Druvan och vinernas karaktär
Låg syra kännetecknar druvan och att den är diskret i smak och aromer. Om man tar hand om den noga i vingården och vid vinifiering finns dock smakrika och fylliga viner från druvan. Ekfatslagring är positiv och även lagring på jästfällning på ekfat bidrar till fylliga, smakrika viner. Gula plommon, päron, mango och lime i aromer. Med fatlagring hittar vi en svag dillton, nötter och kola.

Var odlas Granche Blanc/Garnacha Blanca
I Frankrike och i Spanien. I liten skala i USA

Vad passar till
Fisk och skaldjursrätter passar bra till. Lättare rätter med kyckling passar också samt om vinerna är fylligare passar även kötträtter som fläsk eller lamm.

 

Publicerat: 29 januari, 2018
Skrivet av: Vinhyllan.se

Klicka för att dela på facebook

Klicka för att dela på twitter

Klicka för att dela på pinterest

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.