https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Grenache Blanc

Grenache Blanc eller Garnacha Blanca beroende på var i världen. Viner produceras numera också i USA och det har blivit mycket populärt tack vare en rätt så intensiv smak i kombination med lägre alkoholhalt. När vinet lagras på ek så får det en karaktär som påminner om Chardonnay. Nästan alla viner som produceras på denna druvsort är fruktiga. Inslag av grönt äpple, päron, mango, lime och persika är vanligt förekommande. Man får en smak som påminner lite om fruktjuice och det kan också finnas inslag av örter och lite salt. Beroende på alkoholhalt så kan man även få en lite kryddig finish.

Ett vin som passar många olika rätter

En stor fördel med Grenache Blanc är att vinsorten passar bra med olika typer av mat. Man kan servera det med fisk såväl som med lite tyngre kötträtter. Vinsorten fungerar särskilt bra med kryddig mat från Mellanöstern, Spanien, Indien eller Asien. Oavsett om man ska servera kyckling, hummer eller kanske en mjukare ost som Brie så kommer detta vin att vara ett bra val.

Övrigt om Grenache Blanc

För enklare bodsviner används Grenache Blanc i blandningar med Roussanne, Marsanne, Bourboulenc, Rolle, Viogner och Macabeu. Druvan används också söta viner från olika delar av Frankrike.

Passar bra med: Servera gärna detta vin med fisk och skaldjur eller med kötträtter som lamm.

Odlas i: Spanien, Frankrike, USA

Viktiga distrikt: Katalonien, Rhône

Smak och doft: Gröna plommon, päron, blommor och görs ibland fylliga men också lätta och friska i karaktär.

 

Publicerat: 29 januari, 2018
Skrivet av: Vinhyllan.se

Klicka för att dela på facebook

Klicka för att dela på twitter

Klicka för att dela på pinterest

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.