https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Garganega

Garganega är en grön druva från Venetien i Italien där den ingår i flera olika viner. Druvan som är förälder till flera andra druvsorter har en lång historia med massor av kloner som hittats under den långa tid den odlats i Venetien. Druvan ingår till stor del i Soave från området. Den ingår även i ett sött vin som heter Recioto som produceras från torkade druvor.

Druvan och vinernas karaktär
Vinrankan är vigorös, ofta överproduktiv. I Soave Classico där den tillåts mogna fullt ut och skördarna hålls nere, produceras delikata viner med citron och mandelaromer som ger Soave bra rykte. Naturligt hög syra med en örtighet i karaktär blir de torra vinerna krispiga och balanserade. De sötare vinerna har mycket apelsinmarmelad, honung, russin, marsipan och vanilj.

Var odlas Garganega
På många ställen i Italien och till liten del i Australien.

Vad passar till
Till de torra vinerna passar lättare rätter från fisk och skaldjur. En Soave Classico till en tomatsoppa är en bra kombination. De viner som är sötare passar till desserter med frukt och bär, hårdostar och grönmögelostar.

 

Publicerat: 30 oktober, 2017
Skrivet av: Vinhyllan.se

Klicka för att dela på facebook

Klicka för att dela på twitter

Klicka för att dela på pinterest

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.