https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Falanghina

Falanghina har odlats i Italien under en mycket lång tid. Man tror också att Falanghina kan vara druvsorten bakom Falernia, ett mycket känt vin med högt pris och som hölls högt av romarna under Romartiden. Idag så finns det ett ökat intresse för denna gröngula druva. De största odlingarna finns i södra Italien i Campania. Druvsorten mår mycket bra av den vulkaniska jorden som finns omkring Vesuvius och trivs också i det varma medelhavsklimatet.

Från Falanghina produceras, tack vare att tekniken för vintillverkning förbättrades, attraktiva oekade viner. Med bättre teknik så kunde man äntligen få fram den härliga doften och spännande smakinslag av apelsin och det innebar en helt ny era för Falanghina från mitten av 1990-talet.

Passar bra med: Drick vinet till pizzan! Det går också bra ihop med maträtter där man har kryddat med citrus som till exempel biff med inslag av apelsin.

Odlas i: Italien

Viktiga distrikt: Campania, Apulien, Abruzzo

Smak och doft: Vinet kan ha inslag av fur och även av citrus då speciellt bitterapelsin. Det smakar gärna lite äpple och päron. Beroende på var druvan har odlats så kan man också få ett vin som är lite kryddigt med mineralinslag.

 

Publicerat: 29 januari, 2018
Skrivet av: Vinhyllan.se

Klicka för att dela på facebook

Klicka för att dela på twitter

Klicka för att dela på pinterest

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.