https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Corvinone

Corvinone är en blå druva som hör hemma i norra Italien. Druvan liknar Corvina såpass mycket att man länge misstog den för att vara samma druva men Corvinone är en klon av Corvina.

Druvan och vinernas karaktär
Corvinone har i jämförelse med Corvina större druvor i lösare klasar. Den har även mer färg och mer tanniner samt att den innehåller lite mera socker. Likheten är att de är fördelaktiga att torka och båda används i viner som amarone och recioto från Valpolicella som produceras av torkade druvor. Vinerna har aromer från mörk frukt som plommon, mörka körsbär och björnbär och om de fatlagrats, viol, vanilj, kryddor, kanel, russin, fikon och nötter.

Var odlas Corvinone
I Bardolino och Valpolicella i norra Italien.

Vad passar till
Eftersom druvan mest ingår i viner som är kraftfulla och smakrika från torkade druvor är det smakrik mat som passar bäst. Rött kött som lamm, nöt och vilt, mustiga grytor med rotfrukter och hårdostar med balsamicovinäger.

 

Publicerat: 29 januari, 2018
Skrivet av: Vinhyllan.se

Klicka för att dela på facebook

Klicka för att dela på twitter

Klicka för att dela på pinterest

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.