https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Corvinone

Corvinone odlas framförallt i Veneto i nordöstra Italien och denna druvsort ingår ofta i Valpolicella viner. Corvinone mognar sent på hösten och har blivit mycket populär bland vinmakare på grund av den djupa färgen och den goda smaken. På grund av detta så har det dykt upp fler odlingar av denna druvsort i Italien. Druvan trivs bra på sluttningar med fattigare jordmån.

Stora kluster med mörka druvor

Corvinone växer i stora druvklasar som inte är så kompakta. Druvorna är stora och ovala och har en blåaktig svart färgton. Druvorna är känsliga mot botrytis och bladmögel. De mognar sent och passar mycket bra för att torka till viner som Amarone och Recioto.Vinerna kan ha en röd färg som påminner lite om rubiner. Det blir ofta lite fruktigt och kryddigt och bidrar med hög syra i blandningar.

Passar bra med: Om det ska serveras biff så är Corvinone ett utmärkt val. De passar också fint med maträtter som inkluderar svamp.

Odlas i: Italien, Argentina

Viktiga distrikt: Veneto, Bardolino, Valpolicella

Smak och doft: Det här är ett kryddigt men mjukt vin. Det kan ofta ha fruktiga inslag.

 

Publicerat: 29 januari, 2018
Skrivet av: Vinhyllan.se

Klicka för att dela på facebook

Klicka för att dela på twitter

Klicka för att dela på pinterest

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.