https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Corvina

Corvina eller Corvina Veronese som den också heter är en blå druva och är dominerande i Venetien Italien. Druvan är ansedd som drottningen av druvor i området och med stor framgång ingår den i amarone och recioto som är producerade av torkade druvor.

Druvan och vinernas karaktär
Corvina har hög syra och vinerna från druvan kan vara allt från mjuka och lätta till fylliga och sträva i sin karaktär. Aromer i de lättare vinerna kännetecknas av körsbär och hallon. De fylligare vinerna är istället mycket mer nyanserade med bittermandel, kakao, kryddor, örter, russin, ekfat och vanilj.

Var odlas Corvina, Corvina Veronese
I Italien, i Bardolino och i Valpolicella.

Vad passar till
Kycklingrätter och lättare soppor som till exempel svampsoppa passar de lättare viner till. Och till vegetariska rätter, auberginegratäng med parmesan ovanpå.
När det gäller de lite tyngre, fylligare vinerna behövs lite mer struktur på maten. Nötkött, lamm och viltkött stekt eller grillat. Vinerna passar även till hårdostar, en parmesan med en fikonmarmelad till exempel.
Det sötare Recioto passar utmärkt till desserter och även de till ostar.

 

Publicerat: 30 oktober, 2017
Skrivet av: Vinhyllan.se

Klicka för att dela på facebook

Klicka för att dela på twitter

Klicka för att dela på pinterest

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.