https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Colombard

Colombard är nog den mest använda gröna druvan som ingår i blandningar. Druvan är ganska anonym i sin karaktär vilket gör att den är bra i blandningar med andra druvor. Den är trots det en av Frankrikes mest planterade druva. Den ingår nämligen som en av druvorna i produktionen av cognac och brandy som är ett destillat på ett vitt vin.

Druvan och vinernas karaktär
Druvan är bra på att behålla syran i olika klimat även om den inte blir alltför hög och den mognar tidigt. För produktionen av cognac har den i jämförelse med de andra druvorna som ingår en något lägre syra och högre alkohol. Druvan är mottaglig för svampsjukdomar och röta och växer bättre i varmare klimat av den anledningen. Vinerna blir friska och fruktiga med aromer som grapefrukt, persika, nektariner och citron.

Var odlas Colombard
I Frankrike, Kalifornien, Sydafrika och Australien. I Thailand och Israel finns även odlingar men vinerna är inte så lätta att hitta.

Vad passar till
Vinerna passar till lättare rätter, till fisk och skaldjur och till sallader.

 

Publicerat: 29 januari, 2018
Skrivet av: Vinhyllan.se

Klicka för att dela på facebook

Klicka för att dela på twitter

Klicka för att dela på pinterest

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.