https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Carmenère

Bordeauxs försvunna druva. Så kallas ofta Carmenère-druvan för den anses ha sitt ursprung i Bordeaux men övergavs på grund av att den är väldigt känslig när druvorna ska utvecklas efter blomning vilket resulterar i låga skördar. Carmenère importerades en hel del till Chile där man trodde länge att det var Merlot men det har visat sig att så var inte fallet. Druvan är riktigt mörk och har en lila djup färg som är unik. Den behöver långt tid på sig för att mogna och färdiga viner blir fylliga och fruktigt smakrika.

Carmenère kan upplevas som en fruktbomb

Man skulle kunna säga att Carmenère-viner är något av en fruktbomb. Med inslag av plommon och bär så är det svårt att inte tänka på söta  frukter då man dricker vinet. Precis hur fruktigt det blir beror på den variant som man väljer. Man kan hitta Carmenère-viner som är lite bittrare. Vinerna från Chile är djupa i sin färg och har gott om röda frukter och bär. De har ofta en mjukare tanninkaraktär.

Ett vin till kyckling

När man vill ha ett passande vin till kycklingrätter så är Carmenère ett bra val. Man kan också välja det för lite alldagligare rätter. När man äter rostat kött så kan inslag av grön peppar bli en stor tillgång men vinet är inte bara passande till kött. Man kan också matcha det fint med ostar som till exempel hårdostar.

Passar bra med: Det här är ett utmärkt vin för kycklingrätter och kan också passa bra till olika hårdostar.

Odlas i: Chile, Kina, Italien

Viktiga distrikt: Médoc i Bordeaux

Smak och doft: Viner gjorda på denna druva kan ha inslag av hallon, plommon, grön paprika, grön peppar och vanilj. Det är heller inte ovanligt att man känner dofter som kan påminna om hallonsoppa och körsbär.

 

Publicerat: 30 oktober, 2017
Skrivet av: Vinhyllan.se

Klicka för att dela på facebook

Klicka för att dela på twitter

Klicka för att dela på pinterest

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.