https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Ripasso

I det italienska området Valpolicella använder man sig i mångt och mycket av Ripassometoden. Denna metod uppfanns i själva verket i regionen och innebär att vin jäses en andra omgång, mellan tio till tolv dagar – tillsammans med pressrester från Amaronedruvan. Under denna process får vinet en kraftigare karaktär, mer tanniner och alkohol samt fördelaktigare struktur och mild syrlighet. När vinet har jäst klart lagras det sedan i tunnor i arton månader.
Ripasso har kommit att uppskattas världen över och är i Sverige tämligen populärt. Många anser att det en mer lättdrucken variant av Amarone och således passar ypperligt till mat av olika slag.

Utvalda produkter

 

Publicerat: 23 februari, 2020
Skrivet av: Vinhyllan.se

Klicka för att dela på facebook

Klicka för att dela på twitter

Klicka för att dela på pinterest

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.