https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Amarone

Det som utmärker Amaroneviner är att druvorna som de består av enbart är torkade druvor. Denna metod, då druvorna torkas på särskilda strå- eller bambumattor, kallas Appasimentometoden och nyttjas i Valpolicella, i de nordliga delarna av Italien. Karakteristiskt för den färdiga produkten är att dess alkoholhalt inte får understiga fjorton procent, att restsockerhalten ej får vara högre än femton gram per liter, samt att den ska lagras som kortast i tre år.
Vanligt förekommande druvor i Amarone är Corvina Veronese, Molinara och Rondinella. Den sistnämnda druvan passar i själva verket synnerligen bra för just torkning och har dessutom en hög syrahalt. Corvina är dock den druva som används mest frekvent för just denna dryck. Slutligen kan tilläggas att Amaroneviner ofta är fylliga med en djup karaktär och är både kvalitativa samt ett av Italiens mest populära viner för export.

Utvalda produkter

 

Publicerat: 23 februari, 2020
Skrivet av: Vinhyllan.se

Klicka för att dela på facebook

Klicka för att dela på twitter

Klicka för att dela på pinterest

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.